divendres, 29 de juliol del 2011

RUMBO A KAZA

Els flotilleros per comptes d'anar rumb a Gaza tornaran rumb a casa. De fet ja ho
van declarar després de convenir-ho amb el govern espanyol el passat dia 7, però han estat tots aquests dies marejant la perdiu perquè en cas de sortir abans s'haurien vist obligats a fer el numeret de l'honor ferit i el coratge solidari i haurien hagut de dirigir-se cap a Gaza fent trampa, com el vaixell francès Dignité (sic). Però aleshores se'ls hauria vist el llautó perquè no podien fer-ho. Veiem per què...

En primer lloc, el Gernika és una nau amb tan poca capacitat de càrrega que només podia transportar passatgers, és a dir els agitadors i tontos útils de torn. Per cert, que al web confonen passatge amb tripulació. Algú hauria d'explicar-los que la tripulació és la que condueix el vaixell a port, calcula el combustible, la ruta, les provisions i tota mena de necessitats i manté la nau en bon estat. Això és la tripulació, ells només haurien estat els passatgers i, segons com es miri, la càrrega, perquè el barco és tan petit que no podia transportar "les tones d'ajuda humanitària imprescindible per a la supervivència de la població de Gaza" consistent en llibretes i llapissos de colors que ja tenen i cartes de nens espanyols convenientment manipulats. Els organitzadors de Rumbo a Gaza havien de triar entre anar-hi vuit o deu passatgers i una mica de material o embarcar-hi 45 persones i demanar a altres vaixells que transportessin la càrrega. Van decidir això per diverses raons. La primera, perquè així hi cabien més per fer el tifa. La segona, perquè els passatgers pagaven diners i això a l'organització els va semblar més interessant que aprofitar la capacitat del barquet. I la tercera, perquè no hi ha en el món civilitzat cap oficial de la Marina prou insensat per dur 45 passatgers en les condicions que oferia el Gernika. Ja vam comentar que pels volts de la data oficial de l'inici de la travessa el Gernika no disposava d'assegurança. Ignorem si el govern espanyol ha donat un cop de mà per facilitar una pòlissa provisional fins a l'arribada del barco a les costes espanyoles; aquest pot haver estat un motiu afegit per anar allargassant la sortida i, per descomptat, les autoritats gregues no el deixaran salpar sense disposar de la documentació i les assegurances preceptives.

Però és que a més el Gernika té altres limitacions que haurien fet quedar en el ridícul més espantós l'organització espanyola en particular i, per extensió, a la resta. No ens estranyaria gaire que Manuel Tapial i el seu pare (els Manolos) haguessin posat més d'una espelmeta a santa Rita per tal que s'avortés l'operació. Resulta que la velocitat de creuer del Gernika és d'uns 8 o 9 nusos i que hauria trigat gairebé tres dies en arribar a port, suposant que els motors haguessin resistit. La distància entre el port cretenc de Kolymbari i el d'Ashdod és de 630 milles nàutiques i l'autonomia de combustible del barco no supera les 500. S'imaginen el panorama? Al segon dia, abans de topar-se amb les patrulleres israelianes, el Gernika hauria quedat a la deriva donat que no hi ha escala possible per proveir-se de combustible. El món sencer hauria pogut contemplar el show d'un vaixell "d'ajut humanitari" sense cap ajut i amb 45 progres histèrics penjats enmig del Mediterrani. Qui hauria anat a rescatar-los, els grecs o els israelians? Ens fa l'efecte que els grecs, arruïnats com estan per tres generacions, no haurien estat en disposició de gastar ni un euro per treure les castanyes del foc a una trepa que només els ha donat problemes, que els ha posat en un compromís internacional i que, a sobre, està comandada per l'inefable Manuel Tapial, que va aprofitar el viatge i l'estada a Grècia per anar a tocar una mica més els pebrots afegint-se als "Indignats" d'allà a la plaça Syntagma.

Ara només resta esperar quants dies trigarà el Gernika en recórrer les gairebé 1.300 milles nàutiques que té per endavant. Bé, no, cal esperar més coses... ¿Tindrem la sort que algun mitjà de comunicació hi enviï un corresponsal perquè ens narri en detall el final del periple? ¿Els motors resistiran o caldrà que el remolquin des de Sicília? En l'improbable cas que s'enfonsi, ¿quina companyia asseguradora se'n farà càrrec? ¿L'Agència Tributària farà un seguiment de les operacions econòmiques d'aquesta aventura anti-israeliana? ¿Quina és la procedència dels 400.000 euros que ha costat la broma? ¿Segur que només han estat 400.000 euros? ¿Alguna administració pública ha subvencionat aquest despropòsit? ¿A nom de qui està aquest vaixell tan valuós? ¿Què faran amb ell? ¿Algun organisme oficial farà un seguiment d'on van a parar els diners en cas de venda? ¿Cap partit parlamentari demanarà una comissió o una compareixença? ¿Les televisions públiques ens sorprendran amb un reportatge documentat sobre aquest afer? ¿La Fiscalia de l'estat i les forces de seguretat no hi tenen res a dir?

Sí, som conscients que tanta pregunta al final de l'entrada pot donar la sensació que es tracta de la sèrie Soap (Enredo), però aquest atac constant contra Israel no té cap gràcia, encara que ara els organitzadors proclamin que "el barco de Rumbo a Gaza se ha convertido en un símbolo de la resistencia civil frente a la injusticia y al poder de la sinrazón", una definició que, excepcionalment, no va gaire errada. Efectivament, el Gernika i l'operació Rumbo a Gaza simbolitzen la injustícia i l'abús. La resistència civil la representem tots els que estem farts de suportar tanta impostura i que els nostres impostos es destinin a sabotejar un estat democràtic. No ens cal cap subvenció per denunciar i investigar fins on calgui aquesta operació vergonyosa.

Torneu, torneu. Us estem esperant.

16 comentaris:

Lior ha dit...

Resumit, clar i català, Capità: Aquesta l'hem guanyada pá disfrute y regosijo del sionisme nostrat!(ja he vist que us agrada això del gosse, l'Arvanitaki pla que captivarà aquest llop de mar de cor tendre...)

Hasbarats ha dit...

De Via Rebetika, Tessaloniki: que calladet s'ho tenia el tango. Mira't aquest vídeo pertorbador
http://www.youtube.com/watch?v=kUAbRV0cbt8&feature=related

Aquí una versió moderna amb vistes sicalíptiques : http://www.youtube.com/watch?v=zgOqIivOLmc&feature=fvsr

I això ja ni ho defineixo, perquè és com si ho hagués mamat. Em ve al cap un no sé què de Goyeneche empeltat del Xiquet de Bétera : http://www.youtube.com/watch?v=Q2i3yvo4FTk&feature=related

(no sé com t'ho fas per linkar als comentaris!).

El cas és que m'ha vingut una glopada d'ostra del nostre Mar i m'ha sortit de franc. Vaig a obrir una ampolleta de vi blanc per acompanyar, que és una bona hora per posar-s'hi!

Per cert, la versió de Dalaras segurament em servirà per una cosa que no et puc explicar però que igual et trobes un dia que t'esclata als morros. Si és així -tant de bo- et deuré una teca impressionant.

Otrosí: tu que sovinteges el país de la Vella Boira, ¿què se n'ha fet de l'amic Subirachs? Vaig ser a l'estrena dels recitals de "Si com l'infant quan apren de parlar", al 77 o al 78. Després vam anar a menjar unes mongetes prop del Pantà. Reconec que pot ser minoritari i que no té una veu especialment potent però sí força i una inspiració inusual. Resultat? : missing. Encara no ha nascut criatura capaç de versionar amb més emoció l'amic Osiah o Jordi de Sant Jordi.

Lior ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lior ha dit...

Ja deveu saber, pel primer video, que l'origen d'aquesta música és ravaler; per això us agrada, de port en port i de tasca en tasca... Com el tango, em sembla, tot i que de tango sí que no en rasco bola.
Em teniu ben intrigat amb aquesta cosa d'en Dalaras i vós.
D'en Subirachs en sé el mateix que vós. El meu himne nacional és i serà sempre aquest.
Em retrobo, enllaçant-vos l'himne nacional, amb això Ah! Sense paraules...
Tingueu en copmte que la teca, a més d'impressionant, hauria de ser vegetariana :-)))

Hasbarats ha dit...

Bufa! Una mica més i em linkes un anunci de Dodotis! M'he quedat impressionat. La Maria del Mar està guapota i al començament, quan parla, fa aquell somriure que fem tots quan provem de fer-nos entendre en estranger. En Rafael sembla el Príncipe de Bekelar i la campanada la dóna la discreta presència de Sweeney Tood in person però sense l'instrumental de la barberia. Se'l veu tan jove que diria que potser va ser la seva primera sortida de L'Esquirol. Una troballa sensacional en la teva línia d'expert antropoleg de la xarxa.

Pel que fa a l'himne [t'has fixat amb la semblançá amb himen?] el compartim. A més recordo la que va muntar en Subirachs a Canet cantant aquella versió abrandada d'Els Segadors. Aquella nit jo era en una altra banda però recordo que tota la canalla va entrar en èxtasi.

Sí, ja sé que la música rebètica i el tango sorgeixen dels baixos fons. I, mira, m'agraden!

No t'encaparris amb l'afer Dalaras. Deixem passar el temps. Això sí, sobretot no t'angoixis per la cosa vegetariana. Et duré quatre melons i una ampolla gran d'aigua mineral i jo em clavaré una mariscada d'aquí t'espero acompanyada generosament amb un bon vi. Cap problema!

Si em respons i veus que no et corresponc és perquè he de baixar per un compromís 24 hores a Sodoma.

Anònim ha dit...

Hasbarats:

Aixó que fa el Lior de linkar directament és fàcil. Hi ha un blog japonés on ho deixa clar:

になって、が財務体質の悪化から保有していたスズキの株式のうちを売却し、それをスズキが(自己資金)で買い戻した。さらにの急激な業績悪化と世界金融危機による資金繰りの悪化により、年月17日付けで保有していた残り

Compte especialment amb el que diu entre parèntesi; si no, hauries de tornar a començar.

A.

Lior ha dit...

Si us plau, Capità! si heu d'anar, 24 hores o les que siguin, a segons quins llocs penseu que aquest bloc, a part de ravalers com vós, el segueixen dames com la Miraculosa.
Bé, almenys tornareu més calmat...
I un incís; sóc vegetarià no hervíbor; aigua mineral? Que em voleu banyar? Mireu que entre aquests llocs als que heu d'anar a satisfer compromisos i això em comenceu a espantar!

Salvador ha dit...

Per fer un enllaç, per exemple a aquest blog: HASBARA-ts !!! només has d'escriure:

(a href="http://hasbarats.blogspot.com")HASBARA-ts !!!(/a)

canviant els "(" per "<" i els ")" per ">"

Míriam ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Míriam ha dit...

Capità, per posar enllaços, escriviu el comentari com si fos una nova entrada del bloc. Copieu l'HTML aquí i llestos!

Tinc tot el diumenge per llegir detingudament els comentaris entre vós i en Lior, pel meu gose i regosijo :-)))

Martí ha dit...

M'ha encantat, he rigut molt. Gràcies

Odalric ha dit...

Pobrets, potser el que volien era anar al Parc Aquàtic de Gaza per passar l'estiuet...

http://youtu.be/CbkZNG9FRHA

Marcel ha dit...

... rumbo a casa

Anònim ha dit...

Ja de pas, rumbo a Somalia o rumbo a Síria.

Hasbarats ha dit...

Lior, no t'esveris. Fins i tot uns àngels van trepitjar Sodoma. Encara que dubto que entenguessin la pecaminosa desviació vegetariana...

Moltes gràcies al Salvador i la Miraculosa per ensenyar-me a linkar en els comentaris i, pel que veig, a fer autèntiques meravelles!

La contribució de l'amic A., impagable. M'he fet milionari a la borsa gràcies al seu missatge xifrat.

Celebro que en Martí s'ho hagi passat bé llegint el post i aquest embolic dels comentaris.

Gràcies a tots!

Octavi ha dit...

El que caldria saber és qui collons paga tot això. Hi han diners públics ??