dimarts, 10 de juliol del 2012

TV3 FA UNA SEGONA VERSIÓ D'UN VÍDEO PER INCRIMINAR ISRAEL EN LA MORT D'ARAFAT



En el convuls univers palestí s'està congriant una tempesta i TV3 només ens ofereix una miserable crònica de poc més d'un minut escampant insidies per incriminar Israel en la mort d'Arafat. És tan immensa l'obsessió per demonitzar Israel que els responsables del departament d'Internacional de TV3 han perdut totalment la seva capacitat d'anàlisi a part del sentit de la decència.

En aquesta ocasió han arribat a l'extrem de fer un remake d'una crònica perquè la primera versió no era prou anti-israeliana.

El vídeo que encapçala aquest post és la "segona versió", on el missatge és més obertament incriminatori. Les diferències bàsiques sobre el primer són : 

- s'omet que Israel va descartar eliminar Arafat. 

- s'omet que els mitjans israelians coincideixen en que el poloni-210 trobat en els objectes analitzats després de prop de vuit anys des de la mort d'Arafat ha estat "plantat". 

- afirma que quan les autoritats israelianes senyalen que "el culpable era a Palestina" es refereixen a un dirigent palestí enfrontat a Arafat i espia d'Israel (és a dir, manipula la notícia donant a entendre que les mateixes autoritats israelianes s'autoincriminen). 

- afegeix una breu declaració d'un portaveu palestí afirmant que no hi ha cap objecció per exhumar les restes del "Màrtir" Iàssir Arafat, donant per fet que és màrtir perquè va ser assassinat i simulant que l'Autoritat Palestina no té res a amagar, quan mai ha demanat una autòpsia ni ha mostrat l'informe mèdic de 588 pàgines sobre la seva malaltia lliurat per l'Hospital militar francès on Arafat va morir.

- el vídeo s'inicia amb una violenta explosió i unes imatges d'Arafat mig en penombra amb un off que indica que els israelians feia dos anys que assetjaven Arafat. Cap frase situant el context històric, la Intifada i els atemptats suïcides contra la població civil israeliana encoratjats per Arafat que van dur a aïllar-lo a la Mukata. 

- es repeteix expressament la crònica presencial d'Albert Elfa ben entrada la tarda per poder incloure les frases incriminatòries contra Israel. 

L'única novetat d'aquesta crònica respecte a la primera és la declaració del portaveu palestí, que s'hauria pogut inserir sense modificar la resta. Però els Serveis Informatius van decidir refer-la, manipular el tractament visual i el missatge, obligant que el corresponsal i l'equip de gravació es traslladessin novament per fabricar una nova crònica presencial adaptada al tradicional missatge anti-israelià de TV3.  

Aquest remake va ser gravat el 4 de juliol a la tarda, fet a mida per al Telenotícies Vespre, l'informatiu amb més audiència de TV3. Un altre fet curiós és que el fragment triat per la Videoteca en cas de consulta és el del migdia per tal que no quedi constància d'un tractament tan manipulat que, en tot cas, ja ha estat plantat en horari de màxima audiència i ja ha fet l'efecte desitjat pels caps d'Internacional dels Informatius de TV3. 

Evidentment, els responsables d'aquest muntatge no tenen cap intenció d'informar-nos sobre les relacions de la vídua d'Arafat amb l'Autoritat Palestina, de la qual rep una pensió de viduïtat de 22 milions de dòlars anuals pagats amb els nostres impostos en qualitat de solidaritat amb el poble palestí. Tampoc no faran cap crònica sobre els enfrontaments entre faccions i dirigents palestins, especialment entre la vella guàrdia i els sectors emergents per liderar l'ANP davant l'edat, el desgast i la malaltia d'Arafat. Tampoc no emetran aquest vídeo, en què Ahmad Jibril afirma que Arafat va morir de sida.

 

És escandalós que els Serveis Informatius de TV3 continuïn sent controlats per activistes d'ultraesquerra disposats al que faci falta per escampar libels judeofòbics i calumniar l'estat d'Israel.

 Per què votem els catalans? Quin sentit té que el president de Catalunya legítimament elegit proclami que vol establir unes bones relacions amb Israel per ajudar a treure el nostre país endavant mentre la televisió pública que paguem amb els nostres impostos manipula la informació fins al deliri? Per què els responsables d'aquests muntatges no són apartats dels seus càrrecs, per ineptitud, per incúria, per covardia? O potser passa alguna cosa que no sabem?

Si el nostre Govern creu realment en la Democràcia ha d'actuar, passi el que passi. I ja fa tard.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja heu enviat l'article i els videos al nou director de TV3? Fins quan hem de suportar tanta misèria d'aquests miserables?

Anònim ha dit...

Anònim Anònim ha dit...

Ja heu enviat l'article i els videos al nou director de TV3? Fins quan hem de suportar tanta misèria d'aquests miserables?

David ha dit...

Em recorda alguns vídeos que he vist per internet que segur que coneixeu i que sota el títol de Pallywood mostren la manipulació de les imatges que després donen la volta al món.
Ja sé que aquesta no és la solució, però fa molt de temps que no miro aquest canal; bé, de fet, fa molt de temps que no en miro cap, de canal.

Míriam ha dit...

TV3 va a la seva. Qui mana? O això de manar i creure no età de moda? A TV3 deu "manar" el Govern i els perioistes "governen".

Anònim ha dit...

Com enfocaran la sortida d la presó dl futbolista?

A.