dimecres, 18 de juliol de 2012

La CUP acusada d'antisemitismeLa CUP està molesta per haver estat inclosa en l'informe anual de 2011 de l'Observatori de l'Antisemitisme. I és que la CUP es presenta com un moviment d'esquerres i antiracista i no li convé gaire constar en un memoràndum que s'uneix a tota la casuística antisemita mundial en anglès i altres molts idiomes d'importants publicacions internacionals que van a parar a organismes de primer ordre.

La CUP al·lega que "no són antisemites sinó antisionistes" i es queden tan amples amb aquesta nova milonga dels antisemites moderns i enrotllats. ¿Per què els membres de la CUP tenen dret a ser nacionalistes i a militar per la independència de Catalunya mentre neguen aquest dret als jueus? Què es pensen que és el sionisme? Si Felip V o Franco haguessin expulsat els catalans del seu territori, ara no tindríem dret a reivindicar-lo, a retornar i a fundar el nostre estat? ¿Els faria gaire gràcia que si s'aconsegueix la independència a cada commemoració de la seva proclamació algú organitzés internacionalment el "Día de la Catástrofe"?

L'Observatori de l'Antisemitisme ha estat molt benigne amb la CUP perquè s'ha limitat a recollir un fet puntual sense entrar a analitzar els seus antecedents, encara més inquietants. Amb motiu de les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, la Candidatura d'Unitat Popular de Girona va incloure el següent paràgraf en el seu programa :

"Racionalitzarem les partides aportades per l'Ajuntament al Patronat Call de Girona, que és un ent compartit per diverses institucions i entitats. En el darrer pressupost municipal (2011) la partida de l'Ajuntament que s'hi destina ha augmentat de forma injustificada. En aquest mateix àmbit, promourem que la concessió que el Patronat fa a la botiga del Museu d'Història dels Jueus incorpori una normativa ètica. Tenint en compte l'actual oferta de productes, la botiga no satisfà interessos històrics, sinó que fa clara apologia de l'Estat d'Israel. Considerant que aquest Estat vulnera la legalitat internacional i practica una política agressiva contra els pobles veïns, rectificarem i evitarem que la botiga continuï essent un pol de difusió i justificació d'Israel".

En primer lloc, la botiga -com totes les botigues depenents de museus- no és ni té per què ser de caràcter estrictament històric. Si només pogués vendre publicacions i objectes relatius als jueus de la Girona medieval probablement ens faria sentir bastant malament amb el nostre passat. ¿Què proposen que venguin proclames cridant a matar jueus i les cendres dels jueus cremats per les algarades de la xusma que assetjava el Call cada divendres sant?

Però analitzem breument el paràgraf, que s'inicia amb una proposta de racionalitzar les partides destinades al Patronat del Call de Girona. Troben que l'Ajuntament destina massa diners a aquesta cosa dels jueus i cal racionalitzar-ho, com si fos un caprici o formés part d'una conxorxa juedeo-maçònica, quan el Call és un dels principals pols d'atracció de turisme de la ciutat i beneficia el comerç, els establiments hotelers i de restauració i posa Girona i Catalunya al mapa mundial. S'ha de ser imbècil i antisemita per fer una proposta tan contraproduent per a la ciutat que diuen voler defensar. Ens recorden massa aquells espanyols que proclamen "antes una España roja que rota". Ells prefereixen una Girona pobra i ignorant a una Girona identificada amb un passat jueu gloriós, interromput per gent intolerant i antisemita com ells.

En segon lloc, en la proposta demanen la redacció d'una normativa ètica per a la botiga del Museu d'Història dels Jueus. No la demanen per a ningú més perquè se suposa que per a ells és l'únic establiment poc ètic de Girona. Podrien haver afegit que els seus venedors i compradors duguin una Estrella de David cosida a la roba o bé que -com es feia a la Catalunya medieval- duguin una rodella groga i vermella per a distingir-se dels bons cristians o dels bons progres d'ara.

¿I què fa aquesta botiga per merèixer una vigilància tan estricta i una condemna tan severa? Aquí ho tenen : "fa clara apologia de l'Estat d'Israel". Anatema!! ¿Com pot ser que una botiga faci apologia d'un estat reconegut per l'ONU amb el qual tots els països europeus mantenen relacions diplomàtiques, comercials, culturals, científiques, protocols de seguretat i defensa mutus, turisme i lligams familiars i històrics? ¿On s'és vist? La CUP ho té molt clar, per això afirmen "rectificarem i evitarem que la botiga continuï essent un pol de difusió i justificació d'Israel". Això és justícia, sí senyor! La raó és simple "Israel practica una política agressiva contra els pobles veïns". Com tothom sap, els pobles veïns són pacífics i democràtics a rabiar, és estrany que els membres de la CUP no s'hi instal·lin sovint per viure-hi una temporada; els proposem Síria, un dels països veïns que ara mateix bat rècords com a destinació turística.

Però la CUP té un altre argument de pes, considera "que aquest Estat vulnera la legalitat internacional". Ho han decidit en veredicte inapel·lable segurament servint-se de les condemnes sorgides de la Comissió dels Drets Humans de l'ONU quan ha estat presidida per Síria, Iran, Líbia i altres països capdavanters de la veritat i la justícia. Felicitats per la tria dels amics!Però el programa electoral no és un fet aïllat ni l'únic ni el primer. El web de les CUP conté innombrables condemnes contra Israel. De Síria, Iran, Líbia, Aràbia saudita, Qatar, Pakistan, Afganistan, etc. no en tenen cap queixa. ¿Dones lapidades, homosexuals penjats, mans amputades, nens torturats, monuments demolits, sharia, ablacions, relacions sexuals autoritzades amb l'esposa un cop morta, cops d'estat, matances, absència absoluta de democràcia, feudalisme? Res, res, detalls sense importància.

Això no és nou, ja passava als anys 50, com explica perfectament aquest acudit gràfic de Herblock on el representant d'una Unió Soviètica amb el Gulag en ple funcionament demana sancions contra Israel.

I no és que comparem Israel amb les dictadures ni que creiem que Israel sigui un estat perfecte i immune a la crítica. Denunciem que als professionals de la condemna sistemàtica i injuriosa contra Israel se'ls veu massa el llautó quan callen davant l'atrocitat i la barbàrie. Per què no denuncien mai els estats que reprimeixen i massacren la seva població? Potser perquè alguns no poden permetre's mossegar la mà que els dóna de menjar i altres senzillament són antisemites. Israel és l'únic estat dels jueus. ¿Què volen que faci un antisemita?

Però tornem al programa de la CUP i a la seva gènesi. Entre desembre de 2008 i febrer de 2009 va haver aldarulls a Girona amb motiu de l'Operació Plom Fos a Gaza. Evidentment mai ningú s'havia manifestat contra els més de 8.000 míssils llençats des de Gaza contra la població civil israeliana en els quatre anys anteriors, però quan Israel va reaccionar contra l'enèsima treva violada per Hamas, tot van ser protestes. I on van els gironins selectius quan protesten contra Israel? On volen que vagin, al Call, com sempre! Ja ho feien els seus avantpassats fa cinc o sis segles, és un camí que els antisemites poden recórrer amb els ulls embenats.

Comptaven, a més, amb la tumultuosa i gens desinteressada col·laboració dels membres de la xarxa palestina a Catalunya, una constel·lació de grupuscles generosament subvencionats per l'anterior govern de la Generalitat, per a vergonya de tots els catalans. Fixin-se bé en el detall: els manifestants es planten davant del Museu d'Història dels Jueus; és a dir, van a cagar-se en Israel davant de les restes d'un Call arrasat a l'edat mitjana, on no va quedar rastre dels jueus.

¿I aquests mateixos reclamen que no es confongui el passat amb el present; no són els que exigeixen que la botiga del Museu se cenyeixi al passat medieval i no esmenti Israel?

En aquells dies vam haver de llegir que s'acusava la botiga de tenir símbols sionistes. Es referien a llibres sobre el dret d'Israel a existir d'autors com Pilar Rahola, Vicenç Villatoro, Joan B. Culla o Gustavo Perednik, a alguna meorah i a algunes Estrelles de David, que els deu semblar d'allò més subversiu, com ho pensaven els nazis i la tropa que els va acompanyar durant aquelles manifestacions. Gent que no representa per a res Catalunya, la seva cultura, la democràcia, la tolerància i la convivència.

Un dels antecedents que van inspirar el programa municipal de la CUP de Girona va ser la crida de "La Comissió per Palestina de la Plataforma Aturem la Guerra", que va tornar a manifestar-se davant el Museu d'Història dels Jueus el mes de febrer de 2009 per acusar la botiga de ser "un punt d'entrada de propaganda sionista a la ciutat". Això ho afirmava un dels grup més subvencionats i que més es destaquen per fer apologia de Hamas, poca broma! I afegien a les seves peticions "que revoqui la concessió actual de la Llibreria i que adecuï els seus continguts als que són esperables per a la botiga d'un Museu d'Història dels Jueus, dedicat a la història de les comunitats jueves de la Catalunya medieval". Suposem que es referien a això:


O a això, si aleshores hagués existit el cinema:És molt tranquil·litzador que grups estrangers favorables a Hamas exigeixin "que s'adecuïn els continguts" dels llibres i els museus de Catalunya i que pontifiquin sobre quins són els continguts esperables dedicats a les comunitats jueves de Catalunya. ¿Qui ho ha de decidir, això, un imam d'aquests que passats deu anys de viure a Catalunya no entén ni el català ni el castellà o algun comissari polític de Fatah?

Aquí poden llegir una notícia publicada per El Punt que no va ser desmentida ni matisada, ben al contrari s'exhibeix amb orgull a una publicació que es considera progressista:
"Entre 250 i 300 persones es van manifestar ahir -6 gen.- al vespre davant de l'Ajuntament de Girona, a la plaça del Vi, per protestar contra la intervenció militar d'Israel a la Franja de Gaza. Els concentrats, que portaven banderes palestines i pancartes a favor del poble palestí, i també pancartes en contra d'Israel i els jueus, van corejar lemes en què demanaven la solidaritat amb la població de la Franja de Gaza, que viu moments difícils. Durant la concentració es va cremar una bandera d'Israel i es va instar les autoritats de Catalunya a pronunciar-se més clarament en el conflicte".

Com hauran pogut comprovar, cap escarafall pel que fa al paràgraf relatiu a les pancartes contra els jueus. Durant la manifestació, convocada sota el lema Aturem el genocidi de Gaza. Palestina llibertat, també van desfilar "nenes i nens amb nines embolcallades i tacades de sang". Molt pedagògic. Una forma com una altra d'ajudar que la canalla covi l'odi contra els jueus adoctrinant-la i pressionant-la.

Aquí un vídeo d'una de les moltes manifestacions convocades amb les tradicionals cremes de banderes d'Israel, crits d'intifada, ninots penjats d'una forca i colpejats amb sabates. Tot molt representatiu de la democràcia i la cultura contemporània de Catalunya.Entre els manifestants d'aquells dies -a part d'immigrans totalment aliens a Catalunya i molts d'ells oposats a les nostres llibertats- destacaven els qui conformarien la CUP. Són ells els que ens avergonyeixen exhibint la nostra bandera i diverses estelades. Es distingeixen també per col·laborar i emparar la crema de la bandera d'Israel i per donar suport a una senyora que no hi és tota i que es dedica a penjar banderes palestines davant del Museu d'Història dels jueus. Si volen al·lucinar, vegin el vídeo que encapçala aquest article.

Tornem al mateix d'abans : la CUP, que exigeix que no es barregi el passat dels jueus de Girona amb el conflicte actual dóna suport a una dona que es dedica a penjar banderes palestines davant del Museu dedicat al passat jueu de Girona. ¿Què pretén, aquesta dona, culpabilitzar de les seves dèries un museu, demonitzar tot el que tingui relació amb els jueus, ofendre els visitants? ¿Què diria si els veïns de les organitzacions palestines i de les oficines de l'autoritat palestina a casa nostra pengessin banderes d'Israel? En el cas d'aquesta senyora, tenint en compte el que fa, que no denuncia cap dictadura àrab i que es lamenta per les pressions sionistes que pateix, la seva judeofòbia queda prou demostrada. Però ella ho nega i argüeix que "quan Israel deixi Gaza jo trauré les banderes palestines". És manicomial que aquesta dement encara no sàpiga que Israel va desallotjar Gaza fa set anys i, el que és més greu, que la CUP i diverses organitzacions li donin suport per comptes d'informar-la o demanar-li que  llegeixi qualsevol publicació dels darrers set anys que no sigui de la Xarxa Palestina.

La CUP i altres grupuscles semblants, subvencionats fins al deliri pel govern Tripartit, són un autèntic llast per a la independència de Catalunya. Tant és així que es fa difícil no imaginar un viu interès cap a ells per part dels serveis d'intel·ligència del l'estat espanyol. Mentre la majoria de la població que desitja la independència no estigui clarament identificada amb Europa, l'estat de dret, EEUU i Israel, no ens en sortirem ni serem presos seriosament.

Si els membres de la CUP organitzessin cooperatives, col·laboressin a tirar endavant el país i aprenguessin fins a quin punt cal lluitar per assolir la independència no menystindrien Israel. Però han elegit donar suport a grups i països totalitaris, callar davant el fonamentalisme islàmic i la barbàrie i arrenglerar-se amb els antisemites. No representen Catalunya ni les seves aspiracions de cap de les maneres. Només fan mal i nosa.

I sí, l'Observatori de l'Antisemitisme té raó i fins i tot ha quedat curt; la CUP és antisemita.

14 comentaris:

Enric H. March ha dit...

Saps què passa, que amb els jueus, i per extensió l'estat d'Israel, tothom s'hi atreveix. S'ha convertit en un costum que ve de fa segles: ficar-se amb els jueus i culpabilitzar-los de qualsevol mal.

Hauríem d'anar més enllà: l'antijudaisme és una malaltia que es manifesta en forma de paranoia. Tota la simbologia medieval que relacionava els jueus amb complots demoníacs ha cuallat; i es manifesta de forma més contundent quant més gran és la ignorància... o la mala llet.

David ha dit...

A Girona hi vaig molt sovint i sempre passo per la botiga en qüestió. Entenc que el que hi ha (bàsicament llibres) molesti aquests ignorants. Ignorància i fanatisme és el que ens ofereixen aquesta gent. Si això ens ha de conduir a la independència, prefereixo que ens quedem com estem.
Barregen Israel, sionisme i judaisme d'una manera que fa envermellir de vergonya aliena. El vídeo de la senyora solidària és delirant. Com molt bé dieu, Israel ja no "ocupa" Gaza des de fa uns quants anys. Ella, pobreta, no ho sap.
Molt trist, tot plegat.

Salvador ha dit...

No et preocupis David que no hi ha cap perill que aquesta gent condueixi ningú a la independència.
Suposo que després de l'atemptat d'avui a Bulgària molts d'ells deuen estar ben contents.

Lior ha dit...

Ja sabeu que vaig passar per Nacionalistes d'esquerra, que era un moviment amb gent com el nostre devocionat Tísner, entre d'altres, però també amb el bò i milloret de la progressia llardosa (literalment) i enkufiada (tot i que aleshores no tant com ara). Com que els he tingut a pam de nas, doncs, entendreu, no només que no em vingui de nou, sinó que en conegui de primera mà la seva ànima totalitària.

Vull recordar com a anècdota descriptiva de les actituds d'aquest aviram, la que va protagonitzar una de les víctimes de la Garzonada olímpica del 92, cosa que no l'eximeix de res, quan en una presentació/conferència a Vic es va queixar perquè no hi havia cap estelada penjada a la sala; les dues que hi havia eren blaves...

Quan siguem independents els haurem de muntar una Gazalunya i donar-los el pinsu a part.

Anònim ha dit...

Un dels líders de la CUP de Girona és en Lluís Sales i Favà, fill de l'antic corresponsal de El País a Israel, Ferran Sales. Això és només informació. La valoració la pot fer cadascú.

Anònim ha dit...

Em proposo Tresorer per a guardar els dinerets d les milionàries subvencions d Gazalunya!

A.

Anònim ha dit...

No sé si és el lloc adequat perdoneu si l'erro però he llegit casualment un article fabulós, vos el recomane ¿Qué pensamos de los judios? de Sebastián Vivar Rodríguez. Llegiu-lo i feu-lo rodar. Salutacions

Anònim ha dit...

És un hoax.

A.

Anònim ha dit...

Ei acomplexats,

Si per curar la pena de que els jueus no us acceptin dins el seu paradís esteu frustrats, no la pagueu amb els altres. Deu ser dur això de ser fan d'una religió que et considera inferior, "no elegit".

Assumiu les vostres contradiccions i deixeu d'atacar a l'altri perquè no pensa com vosaltres!

Anònim ha dit...

Un dels impulsors d'aquests blogs israelofeixistes es diu Ruben Novoa, fa de picapedrer per en Toni Strubell al Parlament i els professionals dels mitjans de comunicació de Girona diuen que està sonat. Això és només informació.

Lior ha dit...

Ei, desacomplexat! (D'això, de desacomplexament, en solen patir els ximples, els simplistes i els totalitàris); tot i que no ho deus ser tan si et presentes com a anònim... però ho ets, perla, ho ets. I de ximple i simplista (tan de bò aquest fos el teu pitjor mal!), i totalitàri.
Tu i la teva colla sou la única pena que patim; a voltes lleugera com el vostre discerniment, a voltes pesada com el vostre pòsit totalitàri.
Una altre cosa que et penses que no tens: contradiccions; ximple i simplista novament. I això d'atacar l'altri per pensar diferent (quins collonarros!)aplicat-t'ho a tu i la teva claca.
Deixo la resta pel Capità.
Ah! I llegeix-te la Bíblia, a veure si comences a entendre alguna cosa, Gazalanot!

Lior ha dit...

Desacomplexat com a sinònim de pocavergonya, calia dir-ho?

Anònim ha dit...

Me sorprenden muchas cosas. La primera la confusión ideologica. Ser antisionista es estar en contra del Estado de Israel. Eso supone ir en contra de la legalidad. Perfectamente posible, de hecho hay mucha gente que piensa asi. Es triste que se quiera hacer diferencia entre antisemita y antisionista. Uno puede estar en contra de la política del gobierno de Israel 8de hecho hay mucha gente que en Israel lo esta) pero lo otro es una confusion ideologica grave.
Me sorprende que un grupo independentista esta en contra de la existencia de Israel. Visto desde fuera es una confusion brutal. Se puede estar a favor de la causa palestina y tambien de la existencia de Israel. Lo contrario es confuso. Finalmente, si miramos ejemplos de proyectos independentistas, o de construccion nacional veremos que proyectos como el del CUP (tremendamente elitistas) no llegan a ningun lado. Son una colla de amiguets que deberian ir a hacer castellers o bailar sardanas. Construir un pais como Catalunya requiere de otras formas de hacer política. Con gente asi España puede dormir tranquila.
Finalmente, la mujer de la bandera da pena. Dejarla y no hacerle publicidad. Es una pobre mujer, que hace de la "causa palestina" un sentido para su vida. Como vemos muy confundida. Quizas busca novio entre los musulmanes, vete tu a saber. El acto que se ve alli da pena.
Para terminar, alucino la banalidad con la que se usa la palabra facista. Es un concepto muy claro y muy definido. Sin embargo se usa de cualquier manera.

Lior ha dit...

Anónimo, L'independentisme és transversal (i més que ho hauria de ser); això vol dir que aixopluga de tot.
Elitista vol dir el mateix en català que en castellà? Les CUP són més aviat sectàries.
El que et volia dir, però, és que això de la colla de amiguets que deberian ir a hacer castellers o bailar sardanas m'ha semblat molt pejoratiu. I per donar-te la raó en una cosa: Que amb gent com la de les CUP Espanya pot dormir tranquila. I Catalunya no tant.