dimecres, 23 de maig del 2012

El gran heroi dels palestins



[VEGIN AQUEST VÍDEO, SI ELS PLAU]
Es fa difícil donar crèdit a la voluntat negociadora dels palestins mentre aquests continuen considerant Amin al-Husseini com el seu màxim referent. Al-Husseini, que va col·laborar decididament a favor de Hitler i li va demanar públicament que exterminés els jueus d'Europa va salvar-se de ser jutjat a Nuremberg perquè els anglesos i els francesos van preferir transigir davant un assassí a haver d'enfrontar-se al món àrab.

Membre del clan familiar àrab musulmà més influent de Jerusalem i dels Germans Musulmans, Amin al-Husseini va ser designat muftí de Jerusalem pels anglesos i auto-proclamat "gran muftí" sense que ningú que gosés discutir-li-ho sobrevisqués gaire temps. Dut pel seu odi als jueus va incitar i organitzar matances contra la població jueva de l'aleshores Mandat britànic de Palestina abans de l'existència de l'Estat d'Israel i va revoltar la població àrab per evitar que els jueus que fugien de l'Alemanya nazi fossin acollits en aquella terra, aconseguint que els britànics es desentenguessin de la dissort de la població jueva d'Europa per evitar més aldarulls.


Coneixedor del genocidi que s'estava cometent en els camps d'extermini, va organitzar una milícia formada per musulmans bosnians i albanesos que es van integrar a les Waffen-SS, sota el nom de Divisió Handschar.

Handshar és el nom original de la simitarra que juntament amb la creu gammada formava l'escut d'aquesta Divisió que es va caracteritzar per la seva brutalitat i per massacrar jueus, partisans i població civil sèrbia.

Himmler i els alts comandaments nazis simpatitzaven amb el que anomenaven "la ideologia islàmica", amb la que declaraven compartir el sentit de l'obediència i l'odi als jueus. Al-Husseini va ser personalment responsable de l'assassinat de 400.000 jueus que els alemanys pretenien deportar fora d'Europa.

Va romandre a Berlin durant la guerra, disposant de tots els mitjans que va sol·licitar i percebent un alt sou de Hitler.

En acabar la Segona Guerra Mundial els francesos el van retenir un temps en una estança de privilegi i van permetre que s'escapés de ser jutjat a Nuremberg per evitar problemes amb els països productors de petroli i amb la població musulmana de les seves colònies, especialment d'Algèria.

Al-Husseini, considerat l'Arafat de la primera meitat del segle XX i parent d'aquest, mai no va lluitar per una Palestina lliure sinó per una gran nació àrab musulmana "lliure de jueus". Va promoure revoltes abans i després de la creació de l'Estat d'Israel i va impulsar la coalició dels països àrabs per expulsar els jueus al mar.

Arafat va dir d'ell en diverses ocasions que era "l'heroi del poble palestí", i així és considerant encara ara per la majoria dels dirigents i la població palestina.

Les milícies terroristes tant de Hamas com de Fatah encara fan la salutació nazi.


Al-Husseini va morir a Beirut l'any 1974 amb prop de 80 anys. Les autoritats d'Israel no han permès que sigui enterrat a Jerusalem com era la seva voluntat.

Aquest documental de producció alemanya, que du per títol 'El turbant i la creu gamada', va ser emès pel Canal 33 de Televisió de Catalunya dins el magnífic espai de divulgació 'Segle XX', dirigit per l'historiador Joan B. Culla. Es tracta d'un document extraordinari i, malauradament, poc conegut. La seva difusió a centres d'ensenyament contribuiria a fer entendre els fonaments de la creació de l'Estat d'Israel i a situar la causa palestina en el seu context real.

Pugem aquest vídeo per la impossibilitat d'inserir-lo al nostre Blog donat que Televisió de Catalunya no ho facilita, probablement per compromisos contractuals. Ho fem empesos pel seu alt valor històric i cívic i per mostrar les conseqüències de l'antisemitisme.

Tant de bo algun dia a TV3 s'emetin documentals tan solvents, rigorosos i esclaridors com  aquest, actualment relegats al Canal 33.

No hi ha Hasbarà més contundent que la veracitat d'aquesta història documentada amb fets, declaracions, articles, imatges, matances i responsabilitats compartides pels qui aleshores van cometre crims i ara parlen de Nakba i pels qui per comptes de condemnar aquelles atrocitats les oculten i criminalitzen els descendents dels jueus que es van salvar.

Vegin aquest documental, baixin-lo i mostrin-lo a qui vulgui saber la veritat i a qui vagi escampant la mentida.

6 comentaris:

Sombrero de copa ha dit...

Doncs, jo he ana't a cercar-lo i m'ha sortit un avís de que ja no es troba a punt per veure. TV3... no és sinònim de res.

Anònim ha dit...

Em passa el mateix que a Sombrero de Copa. Diuen... "Ho sentim! Aquest vídeo ha estat retirat dels nostres arxius. Et preguem que disculpis les molèsties".

Ahir vaig pensar que parlarieu de l'Esperanza Aguirre, suposo que parenta llunyana del Lope de Aguirre.

A.

Salvador ha dit...

Doncs sí, sembla que la censura ja ha passat. Aquí teniu una versió en anglès http://www.youtube.com/watch?v=FVzGjw0EO38

Hasbarats ha dit...

NOIS!! : el vídeo el podeu veure aquí mateix, és el que encapçala aquest article.
Pel que fa a l'enllaç de TV3 que hem inclòs és realment estrany que hagi desaparegut no només el vídeo sinó el resum del seu contingut. El vídeo pot tenir una explicació per qüestions de drets però fer desaparèixer la informació sobre aquest assassí fa massa pudor a socarrim, sobretot si tenim en compte que hi ha més documentals disponibles amb les seves respectives síntesis.

proucomunisme ha dit...

Feu molt bons articles, no defalliu

Jaume ha dit...

No és estrany. Els videos de documentals a TV3 només estan disponibles durant un temps determinat. Suposo que per causes contractuals i de drets d'emissió gratuïta.
Si hi haguessiu entrat fa uns dies segur que us hagués sortit un avís dient que "aquest video estarà disponible fins al dia xxxx"

A banda d'això, molt bon article. Us felicito.