dimarts, 20 de març del 2012

Matar jueus ja no surt de franc

             
L'esgarrifós atemptat contra una escola jueva de Tolosa amb el resultat de tres criatures i un professor assassinats, a més d'indignar-nos i entristir-nos, ens duu a fer-nos algunes preguntes inquietants.

La primera, com pot ser que encara ara a Europa tots els conflictes acabin suposant la demonització o l'assassinat de jueus.

La segona, i ja ho hem denunciat no fa pas gaire, és per què no ha estat cessada fulminantment la primera autoritat europea en matèria d'afers exteriors i seguretat, Catherine Ashton, que amb motiu d'aquest atemptat ha comparat les víctimes amb els nens de Gaza per relativitzar el caràcter antisemita d'aquest crim i per, una vegada més, deixar anar una càrrega de profunditat contra Israel, el perpetu culpable de tots els mals en l'imaginari de l'esquerra més banal de la història, de la qual ella en forma part.

En tercer lloc, ens demanem com és possible que hi hagi analistes o polítics capaços d'afirmar que no es tracta d'una acció antisemita perquè se sospita d'uns ex-paracaigudistes expulsats de l'exèrcit per nazis l'any 2008 que la setmana passada van assassinar tres militars francesos d'origen magribí i antillà, donant a entendre que es tracta d'un assassí racista i ocultant que, suposant que aquesta hipòtesi sigui certa, si els nazis es distingeixen per alguna cosa, a més del seu racisme en general, és per un antisemitisme atroç amb unes conseqüències devastadores. Han de ser immensos l'odi i la bogeria d'algú que sense més dispara, persegueix i remata criatures.

Per acabar, ens inquieta que la teoria dels ex-soldats nazis venjatius que tan ràpidament s'ha fet pública i que ningú no posa en dubte, no sigui una sortida de compromís davant l'angoixa de la població i la impotència de les autoritats.

Són aquests?
Si la setmana passada ja se sospitava d'aquells tres militars, se suposa que abans de l'atemptat contra l'escola jueva ja devien estar perfectament identificats i, probablement, localitzats, i que s'haurien d'haver establert punts de control i de protecció. Per què, doncs, no es va ordenar un pla d'alerta? ¿Per què els sospitosos han trigat quatre anys per perpetrar uns atemptats que a penes requereixen planificació? Per què el President Sarkozy s'ha esperat fins ara per activar el pla Vigipirate a la regió en el seu nivell d'alerta màxima per primera vegada a França, un nivell que preveu grans atemptats i que pot paralitzar tots els serveis públics? I, per què a Nova York s'ha reforçat la vigilància a les sinagogues, les escoles i els barris jueus si els sospitosos són nazis francesos? De fet, el mes de febrer la policia de Nova York va començar a estendre un pla de protecció del consolat israelià, sinagogues i centres culturals de la ciutat amb motiu de la creixent tensió entre Israel i l'Iran.

Alguns indicis fan pensar que les autoritats franceses tindrien en consideració la possibilitat que es tracti d'un sagnant advertiment iranià de cara a un proper conflicte. Un avís a Europa, un missatge de terror a la població jueva i un toc d'atenció als militars francesos provinents de la immigració... O potser no.

Sigui com sigui, tard o d'hora Europa haurà d'afrontar les seves pors i prendre partit entre la democràcia i la barbàrie.


"Van donar-vos a escollir entre el deshonor i la guerra... Vau escollir el deshonor i tindreu la guerra".

Winston Churchill

5 comentaris:

Anònim ha dit...

NO CREC QUE SIGUI TAN SENCILL,JO TINC FAMILIA A TOLOSA,JA HO SABEU,ELLS NO FRECUENTANT LA COMUNITAT ORTODOXA,PERO L'ESGARRIFOSA MORT DE LA NENA,HA FET CORRER RUMORS EXTRANYS,VA SER UNA EJUCUCIO EN EL MES PUR ESTIL SS.,COM UNA ADVERTENCIA MACABRA,NO CREUEN QUE SIGA UN PARACAIDISTA RACISTA QUE VA PER LLIURE.
JUGANT AMB BARCELONA

David ha dit...

No sé respondre les preguntes tan encertades que feu, Hasbarats. Només sé que, sigui quin sigui rerefons d'aquest assassinat, la notícia és tristíssima i molt preocupant. Sento ser capaç de dir només evidències i prou.

A. ha dit...

Tinc una proposta de respostes a les preguntes que feu:

“Com pot ser que encara ara a Europa tots els conflictes acabin suposant la demonització o l'assassinat de jueus”. Breivik es va carregar més de setanta persones; i a França els més demonitzats últimament han estat els gitans rumans.

“Per què no ha estat cessada fulminantment la primera autoritat europea en matèria d'afers exteriors i seguretat, Catherine Ashton, que amb motiu d'aquest atemptat ha comparat les víctimes amb els nens de Gaza” Perquè estem governats per ignorants.

“Com és possible que hi hagi analistes o polítics capaços d'afirmar que no es tracta d'una acció antisemita perquè se sospita d'uns (…) nazis (…) que la setmana passada van assassinar tres militars francesos d'origen magribí i antillà, donant a entendre que es tracta d'un assassí racista…” Si es confirma la relació, la matança de Tolosa és una acció neonazi, que un dia mata magrebins i l’altre jueus; si no hi ha relació, és una acció purament antisemita/antijueva. Si és una acció neonazi, la investigació té un camí; si és una acció exclusivament antijueva, obres més vies (podrien ser neonazis, però també terroristes o guillats d’origen iranià, palestí o fins i tot de la “primavera egípcia”, donada la resolució del Parlament Egipci del dilluns de la setmana passada; o podria ser una col•laboració ad-hoc entre neonazis i terroristes islamistes).

“ens inquieta que la teoria dels ex-soldats nazis venjatius que tan ràpidament s'ha fet pública i que ningú no posa en dubte, no sigui una sortida de compromís davant l'angoixa de la població i la impotència de les autoritats” Potser és mentida això que diuen les autoritats franceses i ho fan per despistar; si en una investigació policial, es diu públicament tot el que sap la Policia, l’assassí surt guanyant. Potser tenen en compte el que va passar amb allò del cementiri de Carpentras i ara van amb peus de plom.

En qualsevol cas, em va sorprendre molt això el “tiroteig”, com si fos Kansas l’any 1880.

A.

Flip amb el vídeo del Roures. Ni Al-Jazzera ha dit una bestiesa tan gran. I com és que els totpoderosos israelians no han impedit la “primavera” egípcia? Llamp de llamps, quins experts que tenim a TV3 !

Salvador ha dit...

Ara han rectificat la transcripció del que va dir la mamarratxa aquesta, es veu que havia parlat també de Sderot junt amb Gaza i no ho van publicar. “When we see what is happening in Gaza and Sderot, in different parts of the world -- we remember young people and children who lose their lives," she had said.

Tot molt políticament correcte però ho trobo igual de fastigós.

A. ha dit...

Doncs ja tenim resposta!!!

MINUTE PAR MINUTE - Toujours retranché chez lui, Mohamed Merah a expliqué aux négociateurs avoir voulu attirer l'attention sur le sort des Palestiniens, la présence de soldats français en Afghanistan et l'interdiction du voile intégral. Sa reddition est annoncée pour la «fin de soirée».


A.