dissabte, 17 de març del 2012

"20 años ¿no es nada?"



Avui és commemora el 20è aniversari de l'atemptat terrorista que va destruir l'Ambaixada d'Israel a Buenos Aires.

29 morts, 242 ferits, una Comunitat amenaçada, entristida i menystinguda per unes autoritats que encara no han tingut prou coratge i prou vergonya per jutjar i condemnar els assassins.

Un antisemitisme latent i la covardia davant les possibles conseqüències han permès que aquell crim continuï impune malgrat saber-se des del primer moment que l'Iran va organitzar i finançar aquella massacre i que Hizbullah la va executar i reivindicar.

Dos anys després, encoratjats per la impunitat, els mateixos responsables, ajudats pel govern sirià, van atemptar també amb un cotxe carregat amb explosius contra l'Asociación Mutual Israelita Argentina (AMIA), amb un desolador balanç de 85 morts i més de 300 ferits. Tampoc aquell atemptat ha estat resolt. Encara no s'ha fet justícia.

Després de vint anys l'Iran no s'està d'amenaçar que farà amb Israel el mateix que va fer amb l'Ambaixada israeliana a l'Argentina. I el món respon que només són paraules, que no n'hi ha per tant. Com sempre.

2 comentaris:

Octavi ha dit...

Ja falta menys perquè Iran tingui el seu càstig.

David ha dit...

Justament acabo de llegir la crítica de la pel·lícula Anita del director argentí Marcos Carnevale, que emmarca la seva història en els atemptats. Aquí en teniu un fragment: http://www.youtube.com/watch?v=v2YvFfnTSvE