dilluns, 23 d’agost del 2010

PROPAGANDA NEGRA

Aquesta fotografia, que desborda la manipulació per caure en el deliri, poden contemplar-la a 'Dempeus', un blog progre sobre sanitat pública i drets humans que, com no podia ser d'altra manera, demonitza sistemàticament Israel i calla tot el que es refereix a la barbàrie dels països islàmics, incloses les violacions als drets més elementals de les dones, tot i que considera que -precisament- un dels drets més sagrats de les dones de casa nostra és l'avortament tipus barra lliure. Si van a la pàgina i cliquen sobre la foto per guardar la imatge veuran la llegenda "niña-en-gaza". L'article correspon a aquest mes d'agost, la fotografia no sabem quan va ser presa però entenem perfectament el missatge que vol transmetre. Els malnascuts que van prendre's la molèstia de maquillar amb sang el nino que porta la xiqueta no ho són més que els editors que la publiquen en el context d'un article sobre salut infantil. Estem segurs que farà les delícies dels antisemites i de molts retardats sensibles que no es demanaran com és que la nena duu un xandall impecable i menjar a ambdues mans. No sabem on va ser presa la foto; a Gaza?, al Raval de Barcelona? El que temem és que la nena, si viu a Gaza, sigui lliurada com a esposa a un "valerós soldat d'Al·lah" perquè abusi d'ella a plaer.

Això no és res, només es tracta d'un blog català dedicat a cantar les excel·lències de la sanitat pública tipus marxista-leninista i a horroritzar-se amb la col·laboració de la sanitat privada amb el sistema públic per l'atenció i la investigació. Són els admiradors de la "meravellosa" sanitat cubana, sovint votants o integrants d'Iniciativa-EU, els que han de dur-nos a la felicitat universal que tan bons resultats va obtenir a Cambodja, la Xina i l'URSS i que inspira Chávez i altres llumeneres revolucionàries del moment.


El cas és que aquesta fotografia forma part del que és conegut com a PROPAGANDA NEGRA, actualment dedicada gairebé en exclusiva a Israel i, per extensió, als jueus. La història de la manipulació és tan antiga com la humanitat i ha assolit fites remarcables en els darrers 100 anys. Per posar dos exemples situats en un mateix context geogràfic i amb pocs anys de diferència tenim el libel de la policia zarista sobre els "protocols dels savis de Sion" i les acusacions al·lucinants de la policia stalinista contra qualsevol dissident del règim comunista. Ja sabem les conseqüències d'aquestes obres d'enginyeria del mal. Però qui va perfeccionar i sistematitzar la manipulació informativa va ser Joseph Goebbels, que va establir uns "principis" que, com podran comprovar, segueixen fil per randa tots els propagandistes antisemites, començant pels nostres mitjans públics de comunicació, inclosa la TV3 dels darrers anys. Són aquests :


1.-Principi de simplificació i de l'enemic únic. Adoptar una única idea, un únic símbol. Individualitzar a l'adversari en un únic enemic.
2.-Principi del mètode de contagi. Reunir diversos adversaris en una sola categoria o individu. Els adversaris han de constituir-se en suma individualitzada.
3.-Principi de la transferència. Carregar sobre l'adversari els propis errors o defectes, responent l'atac amb l'atac. «Si no pots negar les males notícies, inventa'n unes altres que les distreguin».
4.-Principi de l'exageració i desfiguració. Convertir qualsevol anècdota, per petita que sigui, en amenaça greu.
5.-Principi de la vulgarització. Tota propaganda ha de ser popular, adaptant el seu nivell a la intel·ligència dels individus als quals va dirigida. Com més gran sigui la massa a convèncer, més petit ha de ser l'esforç mental a realitzar. La capacitat receptiva de les masses és limitada i la seva comprensió escassa; a més, tenen gran facilitat per oblidar.
6.-Principi d'orquestració. La propaganda ha de limitar-se a un nombre petit d'idees i repetir-les incansablement, presentar-les una vegada i una altra des de diferents perspectives, però sempre convergint sobre el mateix concepte. Sense fissures ni dubtes. D'aquí ve també la famosa frase: «Si una mentida es repeteix moltes vegades, acaba per convertir-se en veritat».
7.-Principi de renovació. Cal emetre constantment informacions i arguments nous a un ritme tal que, quan l'adversari respongui, el públic estigui ja interessat en una altra cosa. Les respostes de l'adversari mai han de poder contrarestar el nivell creixent d'acusacions.
8.-Principi de la versemblança. Construir arguments a partir de fonts diverses, a través dels anomenats globus sondes o d'informacions fragmentàries.
9.-Principi de la silenciació. Fer callar les qüestions sobre les quals no es tenen arguments i dissimular les notícies que afavoreixen l'adversari, també contraprogramant amb l'ajut dels mitjans de comunicació afins.
10.-Principi de la transfusió. Per regla general, la propaganda opera sempre a partir d'un substrat preexistent, ja sigui una mitologia nacional o un complex d'odis i prejudicis tradicionals. Es tracta de difondre arguments que puguin arrelar en actituds primitives.
11.-Principi de la unanimitat. Arribar a convèncer a molta gent que pensa «com tothom», creant una falsa impressió d'unanimitat.
Després de llegir aquesta perla ens venen als llavis els noms d'alguns responsables dels informatius de TV3. En Pepe Garriga deu haver memoritzat els 11 principis i els deu recitar del dret i del revés en diferents llengües fins i tot quan dorm. Algun dia parlarem d'aquest "servei" de propaganda enquistat a Televisió de Catalunya i pagat per tots els contribuents.

De tota manera cal dir que a Goebbels li va sortir el tret per la culata quan als serveis d'intel·ligència de la Gran Bretanya se'ls van inflar els dallons i van bastir un servei de contra-propaganda monumental amb gent d'un talent i una eficiència excepcionals. És una història llarga i amb episodis fins i tot divertits i ben documentats que els recomanem que ressegueixin. Hi trobaran des del modest i implacable doble agent català Joan Pujol -Garbo- fins al sofisticat autor de James Bond, Ian Fleming.







Evidentment ens resultaria més senzill inventar-nos que els dirigents de Hamas mengen cervellets arrebossats de nens jueus que fer Habarà, la qual cosa comporta investigar, raonar, rebatre les difamacions amb proves, etc. I és que no ens agraden ni la mentida ni l'avantatgisme, tot i que si ho volguéssim ho tindríem molt fàcil. De tota manera és agradable aplicar el principi de les arts marcials i deixar que l'enemic s'esmorri gràcies al seu propi impuls. Un dels episodis més sonats de les conseqüències contraproduents de l'agit-prop antijueva va ser el rumor que els àrabs van fer córrer l'any 1948 sobre les preteses violacions de dones de la zona palestina per part dels israelians. La calúmnia va provocar el pànic i molts àrabs van fugir per evitar una deshonra familiar tan insuportable deixant centenars de poblacions desertes. Passats els anys els autors d'aquell libel van reconèixer la cagada. És clar que, per "compensar", ha sorgit la teoria al·lucinant que acusa els israelians de racistes per no violar les dones àrabs!!... On no n'hi ha no en raja! Vegin aquest despropòsit publicat a un dels incomptables webs escrits per desequilibrats i podran comprovar-ho. Tracta sobre "la lujuria israelí por el asesinato". Sobretot, no es posin pedres al fetge i riguin, perquè la cosa no dóna per més...


"Mientras el capitalismo exista, los palestinos y el pueblo de Israel están condenados a vivir un continuo baño de sangre. El estado israelí continuará utilizando métodos policiales brutales como el que hemos presenciado el viernes y continuará provocando un enfrentamiento armado en forma de ataques con cohetes y atentados suicidas dentro de Israel". La intel·ligència de la majoria dels nostres adversaris no passa d'aquí!

Què els sembla un vídeo estimulant per rematar aquest post? Se'ns ha acudit la diabòlica idea de compartir amb tots vostès un fragment de la pel·lícula 'Swing kids'. Resulta que aquesta música treu de polleguera indistintament els nazis, els fonamentalistes islàmics i els anti-nordamericans... Que es fotin! I resulta que la seqüència més emocionant on podem veure com uns joves es rebel·len contra el nazisme es basa en una versió de la cançó 'Bei mir bist du schön' que gairebé tothom coneix per la brillant versió de les Andrews Sisters però que prové d'un espectacle en yiddish estrenat a començaments dels anys '30 a Nova York. Si aquest agost s'avorreixen o si disposen de prou temps, els convidem a comprovar la quantitat de versions d'aquesta peça que ens ofereix Youtube, algunes d'elles meravelloses.

Esperem que els agradi!

9 comentaris:

David ha dit...

Els onze punts que exposeu són una anàlisi perfecta de la manera de treballar d'aquesta gent que es fa dir periodista. En Garriga i companyia són una colla de fanàtics, convençuts que la seva missió a la terra és conscienciar els espectadors que, és clar, són tractats com a idiotes.

Anònim ha dit...

No conocía estos principios pero teneis razón, la prensa antijudía parece haber aprendido al dedillo de Gobels.

Marta

Míriam ha dit...

Sovint reflexiono sobre tota aquesta colla de goebbelians i el nivell de consciència que tenen de l'aplicació d'aitals principis. Com molt bé dieu, jo també espero que ara els "surti el tret per la culata".
Passo a difondre aquesta entrada!

Míriam ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Hasbarats ha dit...

Gràcies, Miraculosa. Això de tocar botons i facilitar la lectura és fruit d'una "petició popular" que vas inaugurar tu; després ens ho va demanar en Carlos i altres lectors. Estem fent proves, però no sabem on han ficat els comandaments per variar la posició i la mida de la imatge de la capçalera!!!

Míriam ha dit...

Ai, he esborrat el comentari perquè hi havia faltes. El repeteixo:

"Per cert, ara aquest blog ja el podem llegir millor la gent gran. Veig que vau fer cas a l'espiadimonis ;-)

Octavi ha dit...

Per no parlar del maleït Joan Garriga. No hi ha personatge més sectarista per manipular la informació que ens dóna la TV3 sobre Israel.

Anònim ha dit...

TV3 s'ha convertit en un cau infecte de propalestins, la seua informació sobre Israel és absolutament repugnant. Espere amb candeletes un canvi de govern i que Roura, Elfa i Garriga desapareguen de la pantalla. El que no entenc és perquè el govern d´Israel no els expulsa del país, un país assetjat no hauria de permetre en el seu sòl individus tan impresentables.

Anònim ha dit...

M'ha sobtat la coincidència d'aquests punts amb l'actitud que tenen els mitjans de comunicació castellans en contra dels catalans. Felicitats pel bloc.