dimecres, 11 de setembre del 2013

SOMETENT PEL FUTUR



Avui centenars de milers de catalans unirem les nostres mans alhora, de nord a sud, compartint pacíficament un mateix desig de llibertat per al nostre poble; un poble obert i acollidor amb el foraster que deixa de ser-ho quan estima i defensa el nostre dret a decidir el nostre futur, la nostra cultura i la nostra llengua.

Aquesta és una cadena de voluntats i d’esperança, no pas de submissió. No ens uneix menystenir ningú sinó alliberar-nos dels qui ens volen fer desaparèixer per mitjà de l’assimilació o del sotmetiment. I és un vincle que uneix el nostre passat i el nostre futur, els que van lluitar o es van rendir i els qui vindran.

La història de tant en tant ens sorprèn amb alguna paradoxa. Així va ser quan el passat dels jueus de Girona s’ocultava o es negava i va esclatar dins les tripes de vells llibres notarials que farcien les seves cobertes amb documents de la Comunitat jueva que es pretenia negar. I també va passar amb part de la ciutat de Barcelona arrasada per les tropes espanyoles i sobre la qual va bastir-se la fortalesa de la Ciutadella des d’on es vigilava i sovint es bombardejava la ciutat rebel.

Sobre aquella ciutadella amenaçadora ara hi ha el Parlament de Catalunya i el Born : la voluntat democràtica del nostre poble i la memòria de la desfeta de la nostra nació l’any 1714. La cadena d’avui també és aquest vincle amb un passat que es va voler silenciar i que hem recordat fins que les pedres han cridat que mai no ens rendirem.

Avui, a les 17.14 hores, quan sonin totes les campanes de Catalunya a sometent no caldrà clamar Via fora! perquè ja serem al nostre lloc.


2 comentaris:

Lior ha dit...

Qui havia de fer l'apunt dels apunts d'aquest onze? Clar, concís i encoratjador. Aquest l'emmarcarem i tot.

David ha dit...

Ha costat, però al final la majoria hem dit prou. I els polítics, a remolc; com ha de ser.