dimarts, 13 de novembre del 2012

Terror a Israel



Un milió i mig d'israelians pateix sovint aquest terror desenes de vegades al dia. T'imagines ser a la feina i pensar què els està passant als teus fills, a la teva mare, a la teva parella,...? T'imagines que les alarmes et despertin a la nit i tinguis 15 segons per baixar amb la teva família a un refugi? 

Israel va fer sortir tots els seus ciutadans de Gaza l'estiu de 2005. Des d'aleshores, com a mostra d'agraïment, des de Gaza han llençat més de deu mil coets i míssils contra la població del sud d'Israel. La premsa i les televisions del nostre país no ens ho expliquen i, quan ho fan, sovint menteixen o manipulen els fets parlant de coets artesanals, de venjances israelianes contra la població civil de Gaza o de bombes contra pedres.

Els darrers dies, coincidint amb l'anunci de l'avançament de les eleccions israelianes, un milió i mig d'habitants del sud d'Israel està patint un bombardeig sistemàtic, centenars de míssils trasbalsen les seves vides, sembren el terror entre petits i adults i paralitzen les escoles i qualsevol activitat econòmica i cívica. I ni un sol solidari orgànic ha obert la boca, ni Amnistia, ni l'ONU. Res.

Netanyahu ha declarat 'els terroristes disparen contra civils mentre s'amaguen entre civils. És un doble crim de guerra. Per tant, actuarem per tal de frenar-los'.

No actuar suposaria deixar tota la població civil del sud d'Israel en un estat d'indefensió i de desesperació del tot injust. Cap altre estat del món actua amb tanta prevenció. Malgrat això, preparin-se per per assistir a una onada de condemnes irades contra Israel pel sol fet de defensar-se i protegir la vida i la seguretat dels seus ciutadans contra un terror que els antisemites disfressats callen. Ja els està bé.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Fins i tot els més sensats que viuen al sud d'Israel estan demanant que el Netanyahu actui més (contra Hamàs a Gaza) i parli menys...

A.

Anònim ha dit...

Moshe Dayan era menys hipócrita que vosaltres.

Anònim ha dit...

sense paraules. casum, això possarà molt difícil a la contra propaganda "antisemita" les coses.

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=292648&R=R2

David ha dit...

Amb tots els respectes, tant anonimat cansa una mica ja... Segurament deu ser cosa meva, però no entenc ni un borrall del que aquests comentaris volen dir. No he entès cap dels suposats símils ni cap de les preguntes que es fan. Constato, però, que el vici d'utilitzar el nazisme per parlar d'Israel continua vigent. Així no es pot parlar.

Hasbarats ha dit...

Gràcies, David. Efectivament, per principi no ens agraden els comentaris anònims però els permetem. El que no estem disposats a tolerar és la propaganda antisemita i la banalització de la shoà. Hem esborrat els dos vòmits. Admetem la crítica; la desvergonya, no.

Anònim ha dit...

la utilización del simil del nazismo es algo muy frecuentemente utilizado por los israelís, y sus simpatizantes, del mismo modo que la utilización indiscriminada del antisemitismo (que sería una tontería negar que exista, del mismo modo que hay islamofobia, etc)a la mayoría de las críticas que se realizan al Estado de Israel, esta crítica tiene una deliciosa variante, en la versión del "selfhate" judío, cuando la crítica la realiza un judio... En definitiva desviar la cuestión, atribuir intenciones y hacer acusaciones "ad hominem". anonimamente un saludo