diumenge, 7 d’agost del 2011

NIVEA? NI IDEA!


Nivea, la crema que ja només és un producte qualsevol del mercat, enguany arriba als 100 anys. I per celebrar-ho no se'ls ha acudit res millor que esborrar Israel del mapa. Bé, del mapa de la companyia, és clar... De moment!

Resulta que la presentadora i actriu israeliana Rebecca Griffin a primers d'agost va adreçar una carta de protesta al fabricant en adonar-se que entre els països de l'Orient Mitjà Israel no hi sortia. I no és perquè els de Nivea no s'hagin fet tips de vendre cremes a Israel. Petita curiositat : sí que hi surt un lloc anomenat Territoris Palestins, i també superpotències de la zona com Iemen. Com que la qüestió no ha passat desapercebuda l'empresa ha provat d'excusar-se adduint que no havien inclòs Israel perquè encara no havien obert la pàgina web corresponent. Acte seguit han inclòs Israel a la llista de països i han creat el web a tota velocitat, encara que de moment només hi consta una nota en hebreu que diu "Estimats clients, Israel ben aviat disposarà de pàgina web de Nivea".

Un lamentable error? No. Naturalment, l'empresa alemanya hauria pogut equivocar-se però tot duu a concloure que Nivea i la seva casa matriu, Beiersdorf, sabien el què es feien. Primer, perquè en anys anteriors Israel sortia entre els països de distribució de la marca; segon, perquè moltes firmes fan números i prefereixen no arriscar-se a perdre la nombrosa clientela que conformen els països àrabs, la resta de països musulmans i els activistes del boicot antiisraelià. I tercera, perquè Beiersdorf exhibeix un mapa al seu web que no deixa lloc al dubte, on Israel ha desaparegut i hi ha un país anomenat Palestina que n'ocupa el seu territori. Aquí tenen aquest mapa que faria posar els ulls en blanc d'èxtasi a gihadistes, antisemites i revolucionaris subvencionats:

Nivea ja no regala pilotes inflables ni necessers per la platja. Potser li va bé al president sirià cada nit abans d'anar a dormir per suavitzar-li les durícies i les restes de sang de les mans. No val per gaire més. Si volen una bona crema hi ha Ahava; sí, aquella que no compren els del boicot.

Nivea? Ni idea!

8 comentaris:

Lior ha dit...

La gent chic i esnob, com un servidor, que no ens hem posat mai aquesta potinga al cos, sempre hem dit allò de; Nivea, la crema s'hi queda, la pell s'en va... Segur que és halal? Per mi que porta llard... Que se la posin, que se la posin |-)

En fi, cadascú sabrà amb que castiga el seu cos.

Qüestions de vida

(comentari maliciós: segur que la comunitat jueva espanyola de Barcelona estarà encantada amb aquest llibre en la llengua regional dels aborigens de Catalunya)

Isabel ha dit...

Sospito que la censura del nom "Israel" és freqüent; penso en l'anunci d'una agència d'un "Viatge a Terra Santa", l'itinerari era: Barcelona o Madrid - Tel-Aviv - Jerusalem.

Míriam ha dit...

Jo em castigo el cos descaradament amb AHAVA, i faig proselitisme entre amigues, amics i família tota. La compro per internet, hi ha descomptes i et fan regalets!

Isabel ha dit...

Els minerals que conté aquesta crema Ahava ens aniran molt bé per la pell, Miraculosa!

Míriam ha dit...

De què li va, Isabel! Jo he rejovenit d'ençà que els faig servir!

David ha dit...

Avui mateix comença el boicot a aquestes cremetes a casa meva. Afegirem aquesta marca a la llista on també hi ha Abacus, com a empreses indesitjables.

Octavi ha dit...

Doncs avui mateix , jo també començo el boicot a aquetsa marca. Ara mateix li faig saber a la meva esposa i a ma mare. Moltes gràcies companys.

bacus ha dit...

insiteixo si ser jueu és una nacionalitat per tant un estat...... 2000 de resistir-se a la integració.... tela marinera...... i ara mireu des d'un punt de vista 2011..... els que vinguin pq collons s'han d'integrar que creein el mini-estat aquí copia de la seva originaria.