dijous, 26 de maig del 2011

RAFAH: LA PRIMERA FRONTERA DEL 67 EN CAURE -viatjar a Egipte serà una temeritat-





Les actuals autoritats egípcies han decidit obrir permanentment la frontera amb Gaza el proper cap de setmana. La situació de feblesa i provisionalitat dels governants egipcis els ha decidit a fer aquesta concessió per frenar les manifestacions de protesta que novament envaeixen els carrers i les places d'Egipte. Els descontents acusen les autoritats de no haver aconseguit prou canvis polítics i econòmics que alleugin l'atur, la corrupció i la pobresa del país. Donat que ni els actuals governants -ni previsiblement els propers- no són capaços de posar ordre i d'instaurar un sistema polític i econòmic coherent i just, amb l'excusa que a les manifestacions cada vegada es veuen més banderes palestines, han decidit fer aquesta gran concessió al poble sense tenir en compte les gravíssimes conseqüències que pot provocar.

L'anunci de l'apertura de la frontera entre Egipte i Gaza ha causat preocupació a Israel i és vista com una de les lectures previsibles que es faria al món àrab del discurs de Barack Obama i de la seva referència a les fronteres anteriors al 67. Amb aquesta decisió, a més, el govern egipci incompliria compromisos contrets amb Israel en el marc d'acords superiors subscrits des de l'època de Sadat que incloïen el retorn del Sinai a Egipte, i donaria facilitats i carta de naturalesa a Hamas, que és considerat com a grup terrorista per Israel, la Unió Europea i EEUU.

Les conseqüències a curt i mig termini poden esdevenir molt greus. A les autoritats egípcies els resultarà gairebé impossible aturar el contraban d'armes i la massiva afluència de palestins a l'interior d'Egipte, especialment de grups jihadistes disposats a desestabilitzar encara més la zona amb atemptats contra Israel i amb accions de sabotatge a les instal·lacions de gas i al turisme.

Una altra de les conseqüències podria ser l'entrada a Gaza de la propera Flotilla per aigües egípcies. En aquest cas, Israel podria cedir generosament a Egipte la provisió de tot el material que sufraga i lliura cada dia a través dels passos fronterers israelians i confiar a la proverbial solidaritat àrab el benestar de Gaza. Així, de facto, cauria la primera frontera i tornaria a trobar-se en la situació de 1967 suggerida per Obama; és a dir, Gaza estaria sota sobirania egípcia sense que ni les organitzacions palestines ni cap país àrab protestessin.

Si volen conèixer a fons les condicions idíl·liques de la població de Gaza abans del 67 els recomanem que no es perdin per res del món aquest descomunal ARTICLE que podran llegir a 'Off the record'.


10 comentaris:

Salvador ha dit...

Potser és bo per Israel. No crec que interessi als egipcis tenir un cau de terroristes a la seva frontera. Faran neteja i potser fins i tot s'ho annexionaran.

A. ha dit...

Corba del PIB per càpita de Gaza:

www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=gz&v=67&l=es

Després de confiar en la proverbial solidaritat àrab, ja veurem com cau. Pobre gent, en la immensíssima majoria no crec que s'ho mereixin; són rehens d'una colla d'il·luminats.

Penso que el Salvador té raó. Que dexin el pas obert amb Egipte; ja no podran dir que està sitiada. I tan de bo que s'ho annexionessin (i que els donessin la ciutadania egípcia).

A.

Anònim ha dit...

Està ben fet el photoshop de Che + Obama, però no l'acabo d'entendre.

El Batista era un dictador brutal i sanguinari, i la conseqüència lògica era una revolució, seguint la eterna llei del pendol de la humanitat. Franco -una germaneta de la Caritat al seu costat- va actuar de tal i el va acollir, així que el Batista va morir plàcidament a Espanya.


A.

Lior ha dit...

He rebut aquest mail i voldria saber que en penseu:
200 € PER MES !!! És el que cobren de l'Aràbia Saudita, a través d'un organisme, totes les dones musulmanes que viuen a Europa per portar el vel en els països de la Comunitat Europea.
Això explica el nombre considerable cada vegada creixent de dones amb vel ! Això no és pas un invent, més aviat és una trista realitat revelada a la mare d'un amic per la seva assistenta (musulmana) que va arribar un dia a casa seva, d'avui a demà, amb un vel. Sorpresa per aquesta nova vestimenta,li va demanar per quina raó havia vingut a treballar coberta així, i la jove marroquina, malgrat algunes reticències per respondre, va acabar per confessar que ella cobrava per portar-lo. Ella va explica, sense malícia, que havia aconseguit integrar-se mitjançant un grup musulmà relacionat directament amb un organ religiós d'Aràbia Saudita que paga a les musulmanes 200 € al mes per portar el vel als països Europeus.
Avui, doncs, les dones son pagades per assenyalar la seva pertenença a l'Islam en portar el vel....

A. ha dit...

S'ha d'anar molt en compte amb aquests missatges.

És un missatge antic, pots trobar-ho googlejant una mica. Aquí un exemple: http://cultural.avmradio.org o bé http://www.perezreverte.com (sí: la web de l'escritpor!).

Si fas números grossos, amb les musulmanes que hi ha a Europa, Aràbia Saudita faria fallida en uns dos anys.

Una altra cosa, molt diferent, és que moltes organitzacions islàmiques han fet -ja als seus països- la funció social que aquí ja fan els nostres estats (un problema perquè s'entra en una relació clientelar amb les mesquites, molt més "socials" que els seus corruptes governs); i no es descartable que en alguns casos ajudin també la gent aquí.

En qualsevol cas, li ho diré a una amiga musulmana que va de cul amb el lloguer, i que porta tanga, però no hijab!

A.

Lior ha dit...

Ho he comentat perquè no m'ho acabava de creure, però tampoc semblava ciència-ficció, de més verdes n'hauran madurat. I, home, si ha de servir perquè l'Aràbia Saudita faci fallida, també me'l posarè jo el nikhab, i amb un petit suplement, el tanga i tot. :-))
Gràcies A.

Hasbarats ha dit...

Anònim ha dit...A. : nosaltres també creiem que la població civil de Gaza mereixi tantes calamitats. Pel que fa a Obama el fotomuntatge no es mèrit nostre, l'hem arreplegat navegant per la xarxa. Per descomptat, amb aquesta imatge no l'estem acusant d'assassí (perquè estem convençuts que el Che també era brutal i sanguinari). És una manera d'assenyalar amb humor que es vol fer la parròquia "progre" amb un conflicte complicadíssim on no es pot permetre cap precipitació ni el més mínim error.

Hasbarats ha dit...

Lior, a mi tampoc no m'acaba d'encaixar això dels 200 €. L'Aràbia Saudita subvenciona imams i organitzacions de manera més o menys discreta, però a part de massa car seria massa compromès políticament pagar a tanta gent; es tractaria d'una ingerència en la societat d'altres països i hi hauria massa gent que podria denunciar-ho.

D'altra banda, quan un rep un email d'aquesta mena ha de provar d'arribar a la font. En aquest cas seria saber com es diu aquest amic del primer comunicant i preguntar-li si el cas és cert a la seva mare. (I segons com, regalar-li un tanga, aviam què passa).

(Per cert, no sé per què no puc signar amb el meu perfil aquí i en canvi si puc fer-ho en els altres blogs de Blogger. Mistèris de la tècnica. Espero que d'aquí poc pugueu tornar a veure la meva afoto).

Míriam ha dit...

Nem per passos... el meu company de treball fa uns mesos volia viatjar a Egipte i jo li vaig dir: "Tu has de viatjar a països segurs com Israel, com faig jo! :-)

Lior, aquesta mena de correus són "bullshit". Ara bé, la meva experiència en el tema és aquesta.

HASBARATS ha dit...

NOTA d'aclariment : en un comentari se'ns ha caigut un "NO" que canvia totalment el sentit del missatge. Evidentment volíem dir "nosaltres també creiem que la població civil de Gaza NO mereixi tantes calamitats".