dissabte, 28 de maig del 2011

"Qui no ha robat alguna vegada?"

No sabem qui va ser la llumenera periodística que els va posar "Indignats" per anomenar-los d'alguna manera sense pensar gaire i que tothom més o menys ho entengués. Aquell moviment que va començar fa quinze dies ha anat degenerant fins el ridícul més vergonyós. Tenia raó de ser, va sorprendre i era oportú perquè esclatava just abans d'unes noves eleccions viciades per la rutina i la mediocritat de la nostra classe política, per la corrupció, el menyspreu a la ciutadania, una crisi desesperant i la impunitat més descarada dels responsables de tant desgavell. Vam poder veure cartells amb alguna frase brillant i ens va impressionar escoltar milers de joves cridant eslògans que contenien veritat i força. Però allò va acabar l'endemà mateix de les eleccions. Pot repetir-se, pot ser molt més seriós, però el que ha quedat és una caricatura sense gràcia, una rebequeria de nens que volen que la resta continuem subvencionant-los la universitat mentre repeteixen curs i que han pres els espais públics transformant-los en una mena de plató del seu 'Sálvame de luxe' pijo-progre. Això és la revolució?

¿Què tenen d'"Indignats" la majoria de la fauna okupa de les places de mitja Catalunya? Estem veient com a molts pobles el millor de cada casa, generalment quatre gats, es deixen caure en un carrer o una plaça i no fan absolutament res, a part de tocar el timbal i els nassos de veïns i botiguers. I l'acampada de la Plaça Catalunya de Barcelona ha degenerat en una barreja de dropos, perroflautes i cumbaiàs reunits en assemblea permanent per decidir tota mena de lleis virtuals. Això és democràcia real?

Aquesta setmana hem vist autèntics prodigis, com ara que tota l'oposició votés al Parlament que es construeixin hospitals que fa anys que figura que els haurien d'haver inaugurat ells quan no hi ha diners ni per autòpsies. Hem vist el Síndic de Greuges i Amnistia Internacional amenaçant d'acusar el govern de brutalitat policial per quatre cops de porra dels Antiavalots quan els acampats no es van voler moure, tal com se'ls demanava, per deixar que la brigada de la neteja tregués la quantitat de porqueria acumulada a la plaça. Resulta que els acampats han decidit que poden prendre un espai públic, plantar hortets orgànics on hi havia gespa i flors, tenir bombones de butà i barraques i les autoritats no poden exigir que deixin netejar i si ho fan imposant-se per mitjà de la policia això és una dictadura terrible! Afegim la gesta èpica dels estudiants de Pedralbes tallant la circulació de la Diagonal durant dues hores fins que van tenir enllestides quatre pancartes després de discutir en assemblea els eslògans mentre mitja ciutat esperava que parissin alguna idea d'una vegada i baixessin a plaça Catalunya a salvar els seus camarades víctimes d'una repressió que ja voldrien els siris per a ells. Això és una vergonya! ¿Com es pot banalitzar la repressió d'aquesta manera, per quatre barbamecs plorant perquè se'ls havia caigut alguna rasta o perquè se'ls emportaven el càmping gas i no podien escalfar-se el te verd de l'Himàlaia mentre redactaven una nova constitució universal? En quin món viuen?

¿Com pot ser que hi hagi gent amb més de vint anys que declari públicament "que els parlaments ja no són necessaris perquè amb el faceboock i el twitter ja en tenen prou"? Què faran si aquesta nit hi ha aldarulls a Canaletes, no voldran que la policia garanteixi la seva seguretat? Bé, potser no, potser es veuran amb cor de convèncer els salvatges que a cada celebració del Barça es dedica a trencar tot el que es troba pel davant. Perquè els acampats són pacifistes, un dels seus espais es diu Palestina i saben resoldre els conflictes amb una traça que ni els adults ni les autoritats no poden ni imaginar. Vegi's si no el meravellós exemple que va explicar Pilar Rahola sobre aquests fenòmens... Fa uns dies, un delinqüent, aprofitant-se del desordre dels acampats, va robar la seva "caixa de resistència". Una parella de la policia municipal se'n va adonar i el van detenir -fet tan excepcional que tota la població de Barcelona hauria de llençar-se al carrer per fer-los "la ola". El cas és que un cop retingut el xorisso, la canalla es revolta contra les forces repressives i els comminen a alliberar-lo a la veu de "i qui no ha robat alguna vegada?" L'estupor ens depassa! A què es refereixen, ¿al dia que van mangar dos sugus al Bazar de la senyora Angeleta?, a aquella nit que van agafar un euro de la guantera del cotxe dels papes per comprar un Danonino o parlen de robar de debò? Perquè si ens han de legislar a cop de twitter sense que els haguem votat, si són tan mediocres com la majoria dels nostres representants i a més roben, preferim quedar-nos amb el que tenim. Que pleguin, que vagin a casa dels papes a donar-se una dutxa calenta i que es posin a estudiar d'una punyetera vegada.

Tal com està el pati, la revolució pot esperar.

16 comentaris:

Salvador ha dit...

Tots o gairebé hem estat joves idealistes alguna vegada, pobre del que no. El problema és que hi ha molt ganàpia manipulador.

Lior ha dit...

El problema, Salvador, és convertir els ideals en dogmes de fe, que és el que fan els indignats i la seva claca. I ja m'agradaria que els manipuladors fòssin ganàpies; jo més aviat en diria perversos. Els ganàpies, i no pas tots, ho són els manipulats.

Ah, Capità! Així m'agrada, llamp de rellamp! Ja em pensava que enlloc del Capità Haddock ereu el Capità Merrill Stubing I això que ni la calça curta ni els lluentons us quedarien malament del tot... :-)))

Hasbarats ha dit...

Quin ensurt, Lior! Quan he vist el festival de lluentons m'he empassat fins les botes del Johnnie Walker!

Anònim ha dit...

Els indignats de la plaça Catalunya han decidit no discutir sobre l'autodeterminació i deixar els nacionalismes a banda. Aquesta gentola vol canviar el món? El conseller Puig o acaba amb aquesta infàmia o que dimitesca. Ja n'hi ha prou!

Míriam ha dit...

Perfectament ben dit! Ara veniu a la meva amb això dels "indignats". La setmana passada em vau fer patir ;-)

A. ha dit...

In-dignats potser vol dir que no tenen dignitat.

A.

David ha dit...

Si haguessin d'anar a treballar cada dia com la majoria dels indignats de debò, ja veuríem de quina manera es revoltarien. Segur que no seria plantant-se al mig d'una plaça.

Octavi ha dit...

Si per mi fos ja estarien tots a la garjola. Què s´hsn cregut aquesta colla de descerebrats.

Jaume ha dit...

Un dels millors escrits que he pogut llegir darrerament sobre els Indignats i estic totalment d`acord amb el vostre punt de vista.

Salvador ha dit...

El nom Indignats ve del manifest Indignez-vous de Sthéphane Hessel, qui per cert ahir en una conferència va dir:

"Vivim a estats de dret, amb eleccions, parlaments, governs. Manifestar-se no és suficient. Si es vol canviar alguna cosa ho han de fer els governs. Abstenir-se a les votacions és estar completament fora de la realitat"

"És la crida que us faig a tots, a França i altres llocs: voteu a les pròximes eleccions. Voteu bé, però voteu!"

Anònim ha dit...

Sí Salvador, se’ls ha posat “indignats” a rel de l’article del Hessel, que està indignat per moltes coses. Però en relació a conflictes exteriors, l’únic que té un capítol especial dins l’article és la situació de Palestina (cita l’informe Goldstone, encara que com a atenuant podem dir que l’Indignez-vous es va escriure abans de la retractació), però no sobre la situació a molts d’altres països a l’OM o a Aràbia.

A.

Carlos Fernandez ha dit...

Sobre los hechos ocurridos el pasado viernes en la Plaza Catalunya de Barcelona y reacciones posteriores, creo que esto merece ser difundido:

Como decia mi abuela: ANTES DE OPINAR, ESCUCHA LAS DOS VERSIONES: https://www.asopol.org/2011/05/manipulaciones-informativas-sobre-la-carga-de-los-mossos-desquadra/

NO AGREDIERON AL MINUSVALIDO, COMO DEMUESTRA EL VIDEO DE LA ESCENA: http://www.youtube.com/user/noeslogic#p/a/u/1/Dv2V2gM9v-Q

Tampoco agredieron al sin techo que dormia en el banco: https://www.asopol.org/2011/05/manipulaciones-informativas-sobre-la-carga-de-los-mossos-desquadra/


Aqui 17 minutos del desalojo de Plaza Catalunya en Barcelona, que cada uno saque sus propias conclusiones: http://www.youtube.com/watch?v=oNSxZ45HA2g



Un saludo

Carlos Fernandez ha dit...

Por cierto la foto del cartelito sobre la democracia y el gorila detras es una obra de arte. Se merece un premio!

Hasbarats ha dit...

Gràcies pels liks, Carlos. La mainada ja ha après a editar i manipular a l'estil Pallywood. I la matraca de la "desproporció"!

Mila, no creiem que l'escrit de la setmana passada i aquest siguin contradictòris. El que és contradictori amb el sofriment i la injustícia és que una colla de barbamecs consentits s'hagin enquistat en un campament absurd per dir bajanades. No parlavem d'aquests la setmana passada.

Míriam ha dit...

D'acord! (Ara, seriosament.)

Anònim ha dit...

Sincerament crec que es pot redactar un escrit criticant negativament el que aquesta gent està fent, però per aixó no cal insultar d'aquesta manera tan humillant, recordem, que amb raó o no va haver-hi molta gent que va ser golpejada el divendres passat. Diu molt poc per part de qui ha fet aquest escrit utilitzar tants insults.
Res mes gràcies per llegir-ho, no cal que ningú es molesti a contestar-me doncs no tornaré a entrar mai, en principi, a aquesta pàgina, ja que no m'aporta absolutament res llegir un text tan mal redactat, o altres textes que pugui redactar la mateixa persona.