dimecres, 21 d’abril del 2010

APARTHEID

Sovint sentim com hi ha qui afirma que Israel practica l'apartheid i parla d'expansionisme sionista i és queda tan ample. La realitat és la que es desprèn d'aquesta imatge extreta del web amic Todos con Israel. Comprovaran que encara que ampliïn la imatge costa veure Israel. Israel acull el 0,01 de la població mundial i el dia en què va proclamar la seva independència va ser atacat pels exèrcits de cinc països àrabs infinitament superiors en armament i efectius : Jordània, Síria, Egipte, Líban i Iraq. Un 1% de la població jueva va morir en aquella guerra, però la va guanyar, com va guanyar les següents. Els exercits atacants se servien d'assessors militars alemanys, nazis que havien acollit i promocionat i que compartien amb ells el mateix desig de desfer-se dels jueus des d'abans que Israel existís com a estat, com es va comprovar durant la Segona Guerra Mundial. Van provar de destruir i, a més, d'aïllar Israel : diplomàticament, econòmicament, físicament. Boicotejaven les empreses que tenien tractes comercials amb Israel, no permetien que els forasters que haguessin visitat Israel entressin en els seus països. Això no és apartheid? “No hi ha més solució al conflicte que la desaparició d'Israel”. (Hassan Nasral·lah, líder d'Hizbul·lah). “Els jueus són un càncer que pot escampar-se en qualsevol moment”. (Hassan Nasral·lah, líder d'Hizbul·lah). ¿Algú pot creure sincerament que és fàcil negociar amb interlocutors que et menyspreen, t'odien i desitgen la teva eliminació? Israel no és perfecte, però aquella és la seva terra, allà on malgrat tot sempre hi han viscut jueus, i és l'únic país del món que els acollirà i els garantirà que no seran perseguits per ser jueus.

4 comentaris:

bacus ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Mireia ha dit...

Un blog nteressant, t'he descobert al d'en David. Ja passaràs pel meu si et ve de gust!

David ha dit...

La barreja d'ignorància i de mala fe que acumulen els qui acusen Israel d'apartheid els hauria de fer tancar la boca per sempre. No tenen ni idea del que va significar l'apartheid a Sud-Àfrica i, en general, l'únic que els mou és un odi visceral contra Israel. L'únic que els faria feliços seria la desaparició d'aquest país. Els palestins són l'excusa per perfecte per mostrar aquest odi sense avergonyir-se'n. Salutacions.

Octavi ha dit...

És una llàstima que un dels pocs països democràtics de tot l´Orient Mitjà, per no dir l´únic, hagi de lluitar per la seva existència.