dijous, 9 de maig de 2013

No ultratgis el país de l’antisemitismeEl país on insultar les víctimes del nazisme és llibertat d’expressió i on publicar o difondre articles, imatges, acudits o reportatges televisius d’una judeofòbia descordada és permès i habitual, processa un regidor català d’ICV per publicar l’any 2008 al seu blog personal i ultraminoritari una imatge del tot irònica que il·lustrava un post sobre el dèficit fiscal català (més de 8% anual) que Espanya imposa a Catalunya en concepte de “solidaritat”; aquesta :
  

La imatge no la va crear ell, corria des de feia mesos per la xarxa i Lluís Suñé la va incloure per tractar el tema de les balances fiscals, que l’estat espanyol està obligat a fer públiques cada any, cosa que no fa per tal d’ocultar el drenatge insostenible de l’economia catalana a favor de regions que ara es permeten abaixar els impostos i fer dumping beneficiades pels diners rebuts.

Aquell post va ser escampat per alguns mitjans espanyolistes i a partir d’aleshores la vida de Suñé ha estat un malson. Malgrat haver demanat disculpes amb qui s’hagués pogut sentir ofès i d’enretirar la imatge, va rebre amenaces de mort i va haver de comptar amb escorta durant mesos. Les disculpes tampoc no van servir per res davant la Fiscalia de l’estat i la Junta d’Extremadura, que van iniciar un procés contra ell que ara el Jutjat del Vendrell ha acordat tirar endavant.

Li demanen 2 anys de presó i una indemnització de 145.000 euros. La querella es basa en l’article 543 del codi Penal espanyol que puneix “a quien ultraje u ofenda a España o a las comunidades autónomas”.


Esperem que la defensa de Lluís Suñé aporti com a prova la resposta que van fer-li al seu post. Ni la Fiscalia ni cap associació catalana d’empresaris ni la Generalitat de Catalunya han portat als tribunals els qui han difós aquesta imatge perquè aquí sí que sabem distingir entre l’ofensa i la ironia, malgrat que el suposat empresari tòpic retratat estigui cometent un delicte. A més, el missatge és realment hilarant “trabaja duro todo el año en Extremadura para que los beneficios se queden en Cataluña”. De debò, gràcies per fer-nos riure tant! Esperem que ben aviat les autoritats extremenyes demanin la independència de Catalunya per alliberar-se de l'explotació a la que els sotmetem.

De fet, la Fiscalia no s’ha presentat a cap dels centenars de casos en què s’ha insultat a Catalunya, començant pels que acusen el catalanisme de nazi.

Tampoc no s’ha querellat contra el New York Times pel seu èpic reportatge publicat l’endemà que el rei Juan Carlos anés personalment a visitar-los per convènce’ls que Espanya no estava tan malament. Si li donen un cop d’ull s’adonaran de la gravetat del que descriu, des de l’atur juvenil de més d’un 50%  als menjadors de Cáritas passant per gent de classe mitjana remenant els contenidors d’escombraries per buscar menjar. 

Igualment, la Fiscalia tampoc no s’ha querellat contra aquest altre article del 4 de maig sobre la corrupció a Espanya publicat pel mateix New York Times. Ni contra el documental emès a Noruega sobre la crisi espanyola que ha animat moltes famílies noruegues a apadrinar famílies espanyoles en situacions precàries.   Au, senyors fiscals, querellin-se contra els noruecs per “mancillar la honra pátria”!

Pel que fa a Catalunya, no es querellarà perquè no disposa d’una Fiscalia pròpia que garanteixi que es fa justícia, perquè no val la pena perdre el temps en uns tribunals espanyols completament mediatitzats i perquè no som una comunitat autònoma. Som una nació. 1 comentari:

Anònim ha dit...

La primera imatge, sentint-ho molt, és vergonyosa. Una cosa és que Catalunya estigui pagant X diners a Espanya per ajudar algunes CCAA, amb el que es pot estar a favor o en contra i és totalment respectable, i l'altra és fer demagògia amb nens pel mig, acusant als extremenys de xuclar la sang catalana... que és, per cert, el que deien els nazis dels jueus! Tracta als extremenys com a gossos o pidolaires i, tot i que Extremadura hagi difamat repetidament contra Catalunya, això no és excusa per fer el mateix. No s'ha d'incentivar l'odi, perquè l'odi, només duu més odi.