dissabte, 14 de maig del 2011

UN HURRA PER 'BLOGGER'!

Quan es fa públic que a Síria torturen els manifestants detinguts per saber els seus paswords de les xarxes socials resulta que Blogger pateix una avaria provocada per la negligència dels seus equips de manteniment que deixen durant prop de dos dies milions de blogaires de tot el món amb el cul enlaire, exhibint els seus noms reals per comptes dels seus nicks i fent públics els seus correus electrònics.

Segons la informació proporcionada per Google -propietària de Blogger- al servei s'han detectat "inconvenients inusuals molt diversos". Potser els propers dies milers de persones de països poc amics de la llibertat patiran inconvenients inusuals molt diversos. Potser hi haurà gent que haurà de patir presó, potser molts seran torturats i alguns moriran. Però tranquils, només ha estat un error informàtic! Algú s'ha fet ric amb aquesta distracció?

S'ha fet pal·lès que les xarxes socials són un motor de denúncia i una eina contra la tirania. És inadmissible que la negligència o la corrupció suposin un regal tan impagable per als estat i les organitzacions totalitàries. Els grans portals d'Internet es comprometen a garantir la confidencialitat i la privacitat dels seus usuaris, però els seus buits i les seves violacions fins ara no han estat denunciades penalment. Els organismes internacionals que diuen defensar els Drets Humans fins ara no han denunciat les gravíssimes conseqüències que comporten aquests fets cada vegada més freqüents i més universals.

Potser als Serveis Informatius de TV3 ara saben més coses sobre nosaltres. O potser no. Sigui com sigui, continuarem denunciant la judeofòbia dels nostres mitjans oficials de comunicació. Tenim alternatives, sempre podem acabar guanyant-nos la vida fent macramé o venent refrescs a les platges. Però d'altres no tenen tanta sort. Ara, ara mateix, mentre llegeixes aquest post, a Síria potser estan torturant una noia que podria ser la teva germana o la teva filla o, potser, en algun indret de l'Iran una bala travessa el cap d'un pobre home que fa temps va obrir un blog per denunciar que la seva societat és insuportable i que somnia amb una democràcia com la nostra.

Pensem en ells, resem per ells, exigim responsabilitats per ells, si realment entenem el privilegi i el pes que suposa viure en una Democràcia.

3 comentaris:

David ha dit...

No havia pensat en la gravetat que l'avaria de Blogger pot arribar a causar en segons quins països. En el fons el que per alguns no és res més que res un entreteniment (mantenir un blog) per d'altres és una eina imprescindible.
Participar de les xarxes socials és, es miri com es miri, passar a ser observat i implica perdre intimitat perquè el control encara que sembli que no hi és, hi és.
Tot i així, que el vostre blog duri molts i molts anys. Jo necessito llegir-vos. Xalom!

Salvador ha dit...

Afortunadament per a ells, molt poca gent deu donar el seu nom real a llocs com Google per fer oposició a aquestes dictadures sanguinàries.

A. ha dit...

No hi havia caigut que el que per a nosaltres és una tocada de nassos (és una metàfora), a d'altres països pot ser una qüestió gairebé de vida o mort.

A.