divendres, 3 de setembre del 2010

LA LLEI DEL SILENCI

Davant la imparable descomposició de l'actual govern de Catalunya, la crisi, el descontentament i la nàusea que gran part de la ciutadania sent per la manipulació de la democràcia i la corrupció galopant dels nostres dirigents, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha decidit que aquest any, a la Diada, el populatxo no xiuli als polítics en general i a les autoritats en particular. Provarà d'aconseguir-ho de la manera que dominen els totalitaris disfressats de pacifistes i sostenibles: enviant molts senyors amb una porra i un casc.

Creiem que l'espectacle que es munta cada any durant l'ofrena al monument de Rafael de Casanova és penós. Qualsevol país amb un mínim de cultura democràtica i d'auto estima no es pot permetre rebentar sistemàticament l'acte unitari de la seva diada nacional. També és cert que el públic que s'aposta als voltants del monument sovint mostra el seu malestar davant la hipocresia i el cinisme de la nostra classe política que, mentalitzada del mal tràngol que l'espera, "compleix" rutinàriament el que hauria de ser un deure cívic i patriòtic amb el fals entusiasme dels puteros que el dijous sant es flagel·laven en públic fins a la primera sang -i prou- per quedar bé i ser perdonats amb tan poc esforç. A més, la xiulada grossa se l'enduien els dolents de perversitat, els del PP, i això feia una mica de gràcia. Però amb els anys la xiuladissa ha anat pujant de to i tots els partits surten escaldats de l'homenatge. L'any passat els treballadors de la Nissan no van parar de fer merder ni mentre sonava els nostre himne. Potser no era el seu himne.

Aquest 11 de setembre pot ser especialment dur per als polítics. La gent ja fa temps que ho sap, que són temps durs. El personal va cremat, s'anuncien mobilitzacions i vagues i la crisi probablement s'accentuarà. Catalunya pateix un col·lapse econòmic, institucional, nacional i moral insuportable. L'oasi català pot acabar saltant pels aires i, a sobre, abans de tres mesos hi haurà eleccions. Evidentment, a cap partit polític, especialment als que formen part del govern tripartir, no l'interessa ser esbroncat en públic. Ara no toca, aquest any a callar, que els senyors del govern s'hi juguen massa. I qui garantirà que tothom calli? : Joan Saura, l'excomunista de disseny que mai ha condemnat el gulag, el que diu terroristes als membres d'ETA i "resistents" als terroristes que atempten a Israel, el que demanava papers per a tothom i ara creu que citar la nacionalitat dels delinqüents és racista, el que calla sobre la barbàrie dels islamistes però es va manifestar com a conseller d'Interior contra Israel envoltat de fanàtics que cridaven a favor de Hamas i de la jihad; Joan Saura, el responsable de la seguretat del país que va permetre que un grup de sabotejadors antisemites ocupessin les primeres files de l'acte cívic de la Diada de l'any passat i boicotegessin la cantant Noa pel sol fet de ser israeliana, que avergonyissin el nostre poble, que ho fessin sota la nostra bandera.

Joan Saura, el paradigma de la degradació política de la nostra Nació; la prova que un grup minoritari pot fer-se amb la seguretat d'un país i pot imposar el seu programa a canvi de donar suport a un govern unit per l'oportunisme i la corrupció. Aquesta és la seva manera intel·ligent de ser d'esquerres, aquesta és la seva manera decent de fer política.

7 comentaris:

Octavi ha dit...

No cal dir res més companys, això és ser d´esquerres,però el més fotut és que encara es creuen moralment superiors a la resta d´humans. Doncs res, que tota aquesta colla és de les poques coses que em treuen de polleguera.

David ha dit...

Doncs a mi m'encanta quan escridassen els botiflers de torn cada 11 de setembre. Els qui ho fan no són pas angelets, és clar, però que els polítics sàpiguen què en pensa part del poble un cop l'any ja està bé. D'en Saura no sé què dir-ne... que algú així hagi arribat tan amunt ho diu tot de quin tipus de sistema polític tenim.

Joan ha dit...

no és pel sistema sinó pel que vota la gent i després l'us que en fan els votats ja que és el mateix procediment que va fer tura cap d'interior o pujol president.

Joan ha dit...

tu votes una llista provincial tancada d'un partit, amb els resultats de les 4 províncies s'assignen 135 escons, aquests escolleixen un president de la generalitat (amb la signatura del rei) i aquest és el que nomena en saura i la resta de consellers.

el president del parlament és l'encarregat de portar el paper a la zarzuela pq el signi el cap d'estat i de posar ordre entre els diputats pq no sembli un pati de col.legi. No he entès mai pq se'l considera com la 3era personalitat en poder governamental després del rei i el president de la gencat si un diputat fa més feina. Una màquina o un uixer podria fer-ho igual de bé, donar la paraula, calcular el temps i les votacions.

David ha dit...

Ja, Joan, aquest és el sistema que no trobo bé. Necessitem llistes obertes!

Joan ha dit...

si però amb llistes obertes també els votats podrien haver fet el que haguessin volgut amb els vots tot i que a les properes eleccions haguessin estat castigats és el que li passarà a erc.

pots prometre el que vulguis que després no hi ha cap manera de fer-ho complir al cap de 4 anys quan a plgut molt i es vota un 'pack'. Un xec en blanc.

el millor seria votar directament no amb tot sinó amb l'important es a dir com les ilp però passant directament a les urnes sense que el parlament tingues que donar cap vist-i-plau ni el pitjor que acabin votant ells si toros si toros no (per dir un, ¿el primer?) enlloc del poble

ballots com fan a california.

http://en.wikipedia.org/wiki/California_ballot_proposition

ho dic pq entre d'altres coses ningú està d'acord 100% amb un programa electoral, hi ha qüestions especifiques que seria votar millor per separat.

és molt fàcil "subornar", "recomanar que fagin" x diputats pq votin tal o qual, milions de persones molt més difícil.

d'això tracta la democràcia, tot i que llistes obertes seria un primer pas no seria l'objectiu.

Joan ha dit...

i per si no fan el que han promès i es pensen
que estaran els 4 anys governant fagin el que fagin o eredin tipus erquidistància que va durar 3 dies en dir que repetirien el tripartit.

recall election

http://en.wikipedia.org/wiki/California_recall

votar directament als xeriffs i jutges ja es demanar la lluna

tot i que la gent pensi que la gent preferiria un xeriff/jutge més tou el més probable és que fos al revés que el volgués més dur, els delingüents no voten. Depèn de la delinqüència que hi hagués i de si el que haguessin designat en aquests cas en 'saura' (seria per comarques/comptats) fos un inútil.